Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en kikkererwten

EDIT: dit recept kwam al eerder online, maar had dringend een update nodig. Bij deze! ;) x Ellen

Voordat we de komende weken in de Paasreceptjes vliegen (Kokerellen got you covered, brunch en hapjes à volonté :D), wil ik toch nog graag een heerlijk Marokkaans stoofpotje met jullie delen voor de dagen waarop de Maartse buien volop naar beneden komen en we het toch echt nog niet warm krijgen van een frisse lente-salade.

Dit stoofpotje noem ik Marokkaans, maar het is eigenlijk meer geïnspireerd dan écht traditioneel. Ik beweer dan ook zeker niet een expert te zijn in de Marokkaanse of Oosterse keuken, dit is gewoon een gemakkelijke variatie die super snel door iedereen klaar te maken is.

Dit Marokkaans stoofpotje is een top éénpansgerechtje dat in een half uurtje pruttelen volledig klaar te maken is. Het recept is vegetarisch, maar als de omnivoren het niet kunnen laten ben ik er zeker van dat een goed stukje lams-, runds- of varkensvlees ideaal past bij dit receptje. :) Daarnaast is het ook nog eens gluten- en lactosevrij (als je de feta weglaat), dus zeker een receptje dat door iedereen gesmaakt kan worden! Heb je overigens nog wat groenten in de ijskast liggen die dringend opmoeten, doe ze er dan gerust bij.

Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en kikkererwten

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 el Ras el Hanout*
  • 5 dadels
  • Feta (optioneel)

Instructies

  • Zet een grote pot op het vuur en verhit er wat olie in.
  • Snipper de ui en bak tot de ui glazig is.
  • Voeg dan ook de kruiden toe, en eventueel ook peper en zout. Bak nog zo’n twee minuten tot je de kruiden heerlijk begint te ruiken.
  • Doe de tomatenblokjes bij het mengsel als ook het bouillonblokje, zoete aardappel, gesneden in kleine blokjes, en de kikkererwten. Snij de dadels ook in kleine stukjes en doe bij het mengsel.
  • Zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de zoete aardappel gaar is (ongeveer zo’n 20 minuten).
  • Werk af met wat feta en verse kruiden.

Notities

*Oosterse kruidenmengeling, maar je kan ook een mengsel gebruiken van kaneel, komijn, peper en paprikapoeder.

smakelijk!

  Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:



23 thoughts on “Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en kikkererwten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *