4.88 van 8 beoordelingen

Gezonde wortel koekjes

Wortel koekjes. Ik ben altijd op zoek naar lekkere, maar gezonde snacks om mijn namiddag dipje tegen te gaan. Regelmatig hoor ik bij jullie dezelfde frustratie. Want laten we eerlijk zijn: je zit om 15u achter je bureau, je ogen zijn wat rood van heel de dag naar dat scherm te staren. Je hebt al 5 tassen koffie gedronken. Nee, die appel is NOT gonna cut it today!

Soms heb je gewoon iets nodig dat je goed vult, lekker is maar iets dat je toch zonder schuldgevoel kan opeten. Gelukkig zijn er deze gezonde wortel koekjes. Hou je ook zo van carrot cake? Hou je van die kruidigheid, die zachtheid, die smeuïgheid? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze koekjes zijn best of both worlds. Ze smaken heerlijke (en best ‘ongezond), maar ze bestaan uit een stuk cleanere ingrediënten dan eender welk ander koekje uit de winkel én ze zijn ontzettend gemakkelijk om te maken!

wortel taart koekjes gezond

Wortel koekjes zelf maken, zo simpel!

Deze gezonde wortel koekjes zijn een mix tussen een cakeje en een krokant koekje. Ze hebben een heerlijk krokant en kruimelig buitenlaagje maar vanbinnen zijn ze zacht en smeuïg. Vooral de kruiden vind ik hier oh zo lekker in! En speel gerust eens met het recept. Zijn ze te zoet voor je? Verlaag dan de hoeveelheid suiker. Of vervang de bloem door een glutenvrije variant of gebruik wat meer havervlokken. Je kan er van maken wat je wil! En het ei kan je eventueel ook weglaten wil je deze ko

Heb je liever volledig plantaardige koekjes? Laat dan het ei weg. Het eindresultaat is nog steeds heerlijk te bikken, alleen is de textuur van de gezonde wortel koekjes net iets anders.

Gezonde wortel koekjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.88 van 8 beoordelingen
12 koekjes

Ingrediënten

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 50 g havervlokken
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 40 g kokosolie
  • 75 g (kokosbloesem)suiker
  • 1 ei
  • 170 g geraspte wortels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, havervlokken, (kokosbloesem)suiker, de nootmustkaat en kaneel in een kom en meng goed met een garde tot een egaal geheel.
  • Smelt de kokosolie (in de microgolf). Breek in het midden van het mengsel het ei en doe er ook de gesmolten kokosolie bij.
  • Meng met een houten lepel tot een egaal deeg. 
  • Schep er nu de geraspte wortels onder. Dit gaat het gemakkelijkste met de hand maar kan ook met een houten lepel.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke delen* en maak er rondjes van. Leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes goudbruin in de oven voor ongeveer 12-14 minuten.
  • Laat even afkoelen en smikkelen maar!
*Ik gebruik een ijsschep om er voor te zorgen dat mijn koekjes allemaal hetzelfde formaat krijgen. Zo hebben ze ook ineens een mooie ronde vorm.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog goesting?

Hapjes
00:20

Yoghurt repen met blauwe bessen, chocolade en granola

Hapjes
00:20

Kerstmenu: Hapje van peperkoek met ricotta en gebakken ...

Lunch
00:30

Plaattaart met asperges

Koekjes
00:20

Amandelkoekjes

Hapjes
00:20

3 x gevulde eieren

Ontbijt
00:20

Ontbijt cheesecake in een glas

Hapjes
00:25

Feta in de oven met honing met 5 ingrediënten

Hartige hapjes
00:10

Nacho's in de oven