Gezonde wortel koekjes

Ik ben altijd op zoek naar lekkere, maar gezonde snacks om mijn namiddag dipje tegen te gaan. Regelmatig hoor ik bij jullie dezelfde frustratie. Want laten we eerlijk zijn: je zit om 15u achter je bureau, je ogen zijn wat rood van heel de dag naar dat scherm te staren. Je hebt al 5 tassen koffie gedronken. Nee, die appel is NOT gonna cut it today!

Soms heb je gewoon iets nodig dat je goed vult, lekker is maar iets dat je toch zonder schuldgevoel kan opeten. Gelukkig zijn er deze gezonde wortel koekjes. Hou je ook zo van carrot cake? Hou je van die kruidigheid, die zachtheid, die smeuïgheid? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze koekjes zijn best of both worlds. Ze smaken heerlijke (en best ‘ongezond), maar ze bestaan uit een stuk cleanere ingrediënten dan eender welk ander koekje uit de winkel én ze zijn ontzettend gemakkelijk om te maken!

Deze gezonde wortel koekjes zijn een mix tussen een cakeje en een krokant koekje. Ze hebben een heerlijk krokant en kruimelig buitenlaagje maar vanbinnen zijn ze zacht en smeuïg. Vooral de kruiden vind ik hier oh zo lekker in! En speel gerust eens met het recept. Zijn ze te zoet voor je? Verlaag dan de hoeveelheid suiker. Of vervang de bloem door een glutenvrije variant of gebruik wat meer havervlokken. Je kan er van maken wat je wil! En het ei kan je eventueel ook weglaten wil je deze ko

Heb je liever volledig plantaardige koekjes? Laat dan het ei weg. Het eindresultaat is nog steeds heerlijk te bikken, alleen is de textuur van de gezonde wortel koekjes net iets anders.

Gezonde wortel koekjes

Servings: 12 koekjes

Ingredients

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 50 g havervlokken
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 40 g kokosolie
  • 75 g (kokosbloesem)suiker
  • 1 ei
  • 170 g geraspte wortels

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, havervlokken, (kokosbloesem)suiker, de nootmustkaat en kaneel in een kom en meng goed met een garde tot een egaal geheel.
  • Smelt de kokosolie (in de microgolf). Breek in het midden van het mengsel het ei en doe er ook de gesmolten kokosolie bij.
  • Meng met een houten lepel tot een egaal deeg. 
  • Schep er nu de geraspte wortels onder. Dit gaat het gemakkelijkste met de hand maar kan ook met een houten lepel.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke delen* en maak er rondjes van. Leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes goudbruin in de oven voor ongeveer 12-14 minuten.
  • Laat even afkoelen en smikkelen maar!

Notes

*Ik gebruik een ijsschep om er voor te zorgen dat mijn koekjes allemaal hetzelfde formaat krijgen. Zo hebben ze ook ineens een mooie ronde vorm.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *