4.92 van 34 beoordelingen

Cottage cheese pannenkoeken

Edit: dit recept voor cottage cheese pannenkoeken is OUD (4 jaar oud), maar nog altijd één van mijn favoriet recept voor pancakes aller tijden! Dringend tijd dus voor wat nieuwe foto’s! Hopelijk kan ik diegenen die nog niet overtuigd waren, hiermee over de streep trekken om ze toch eens te maken!

Cottage cheese pannenkoeken: mijn favoriete ontbijt

Cottage cheese pannenkoeken, I know! Ik weet echt niet waarom ik zo lang gewacht heb om deze topper met jullie te delen. Toen ik nog op mijn kleine studentenkamertje woonde, maakte ik deze 3-ingredient pannenkoeken al als ontbijt, om nadien het recept te delen met Het Lief die er ook ontzettend van smulde! Maar ken je dat hoe je soms gewoon ineens een recept uit het oog verliest? Wel, ik ben blij dat ik deze topper terug herontdekt heb!

Voor diegenen die cottage cheese of Hüttenkäse niet kennen, you are missing out! Het is qua textuur moeilijk met iets anders te vergelijken, maar het is officieel een kwarkachtige kaas met een lobbige of korrelige structuur. Het is echt niet zo vies als het lijkt, trust me.  Mijn favoriete (& snelste) manier om het te eten is om er gewoon een lepeltje confituur onder te mengen. Smullen maar! Ik kan me echter wel voorstellen dat het wel wat gewenning vraagt voor je bij op de cottage cheese trein springt. De laatste weken heb ik weer zo een fase waarin ik het bijna elke dag eet!

Cottage cheese pannenkoeken

Vandaar dat ik dus vandaag deze fantastische ontbijtpannenkoeken deel, een ideale manier om cottage cheese te leren kennen. Ben je echt nog een nieuwtje en durf je niet zo goed? Blend de eerste keer het deeg dan met een staafmixer of in een blender om een hele creamy en gladde pannenkoeken te krijgen en wanneer je verkocht bent aan de smaak kan je het deeg eens gewoon met de klopper maken, brokjes en al!

Eet de pannenkoekjes zo, of met wat siroop of fruit. En wat nog beter is, je kan ze prima een dagje op voorhand maken. Dus als je een ontbijtje voor onderweg wil, kan je ze gerust ’s avonds al klaarmaken en in een bakje doen. Door de cottage cheese, dat boordevol eiwitten zit trouwens, kan je er helemaal tegenaan tot de lunch.

Cottage cheese pancakes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.92 van 34 beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 200 gram cottage cheese
  • 4 eieren
  • Snuifje kaneel optioneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door. Je kan ook alle ingrediënten blenden of mixen met een staafmixer voor een gladder beslag. Up to you!
  • Verwarm een pan voor op middelhoog vuur.
  • Bak de pannenkoekjes een grote eetlepel per keer. Het deeg is redelijk dik dus spreid het een beetje uit met de achterkant van je lepel voor wat bredere pannenkoekjes.
  • Bak de pannenkoekjes aan de eerste kant voor 2 minuten, en dan nog 1 minuutje aan de andere kant.
  • Werk de pannenkoeken af met wat fruit naar keuze of een goede drizzle of ahornsiroop.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Fan van pancakes? Test dan ook zeker eens de courgette pancakes, vegan fluffy pancakes of de echte American pancakes.

Cottage cheese pannenkoeken

Nog goesting?

Zoete ontbijt
00:50

Kruidige granola zonder suiker met pumpkin spice met yo...

Zoete hapjes
01:05

Zelfgemaakte peperkoek

Zoete ontbijt
00:20

Wentelteefjes met gebakken banaan

Ontbijt
00:30

Pindakaas granola

Zoete ontbijt
00:35

Ontbijtkoekjes

Ontbijt
00:50

Kiwi ontbijtrepen

Zoete ontbijt
00:15

American pancakes

Ontbijt
00:25

Pannenkoeken met Griekse yoghurt