Cottage cheese pannenkoeken

Edit: dit recept voor cottage cheese pannenkoeken is OUD (4 jaar oud), maar nog altijd één van mijn favoriet recept voor pancakes aller tijden! Dringend tijd dus voor wat nieuwe foto’s! Hopelijk kan ik diegenen die nog niet overtuigd waren, hiermee over de streep trekken om ze toch eens te maken!

Flash back naar 2015

Cottage cheese pannenkoeken, I know! Ik weet echt niet waarom ik zo lang gewacht heb om deze topper met jullie te delen. Toen ik nog op mijn kleine studentenkamertje woonde, maakte ik deze 3-ingredient pannenkoeken al als ontbijt, om nadien het recept te delen met Het Lief die er ook ontzettend van smulde! Maar ken je dat hoe je soms gewoon ineens een recept uit het oog verliest? Wel, ik ben blij dat ik deze topper terug herontdekt heb!

Voor diegenen die cottage cheese of Hüttenkäse niet kennen, you are missing out! Het is qua textuur moeilijk met iets anders te vergelijken, maar het is officieel een kwarkachtige kaas met een lobbige of korrelige structuur. Het is echt niet zo vies als het lijkt, trust me.  Mijn favoriete (& snelste) manier om het te eten is om er gewoon een lepeltje confituur onder te mengen. Smullen maar! Ik kan me echter wel voorstellen dat het wel wat gewenning vraagt voor je bij op de cottage cheese trein springt. De laatste weken heb ik weer zo een fase waarin ik het bijna elke dag eet!

Vandaar dat ik dus vandaag deze fantastische ontbijtpannenkoeken deel, een ideale manier om cottage cheese te leren kennen. Ben je echt nog een nieuwtje en durf je niet zo goed? Blend de eerste keer het deeg dan met een staafmixer of in een blender om een hele creamy en gladde pannenkoeken te krijgen en wanneer je verkocht bent aan de smaak kan je het deeg eens gewoon met de klopper maken, brokjes en al!

Eet de pannenkoekjes zo, of met wat siroop of fruit. En wat nog beter is, je kan ze prima een dagje op voorhand maken. Dus als je een ontbijtje voor onderweg wil, kan je ze gerust ’s avonds al klaarmaken en in een bakje doen. Door de cottage cheese, dat boordevol eiwitten zit trouwens, kan je er helemaal tegenaan tot de lunch.

Cottage cheese pancakes

4.93 van 13 stemmen
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 100 gram havermout
 • 200 gram cottage cheese
 • 4 eieren
 • Snuifje kaneel optioneel

Instructies

 • Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door. Je kan ook alle ingrediënten blenden of mixen met een staafmixer voor een gladder beslag. Up to you!
 • Verwarm een pan voor op middelhoog vuur.
 • Bak de pannenkoekjes een grote eetlepel per keer. Het deeg is redelijk dik dus spreid het een beetje uit met de achterkant van je lepel voor wat bredere pannenkoekjes.
 • Bak de pannenkoekjes aan de eerste kant voor 2 minuten, en dan nog 1 minuutje aan de andere kant.
 • Werk de pannenkoeken af met wat fruit naar keuze of een goede drizzle of ahornsiroop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Smakelijk!

Fan van pancakes? Test dan ook zeker eens de courgette pancakes, vegan fluffy pancakes of de echte American pancakes.30 gedachten over “Cottage cheese pannenkoeken”

 • Ik heb inderdaad moeite met cottage cheese om de redenen die jij omschrijft, maar de pannenkoeken zien er zó lekker uit op de foto dat ik geneigd ben het te proberen ;)

  • Nee, maar ik gebruik wel de ‘instant’ havermout die je gewoon in de microgolf kan opwarmen zogezegd. :) De echte hele vlokken zullen inderdaad wat te “taai” zijn.

  • 5 sterren
   Deze zijn echt superlekker en vullen ook supergoed. Ik mix wel altijd het beslag, de kinderen vinden dat lekkerder. Wij maken deze pannenkoeken minstens één keer per maand. Echt een toppertje!

 • Ik heb ze net gemaakt met wat rood fruit en mapje syrup. Echt wel een aanradertje. Ik heb de cottage cheese niet geblenderd, zal ik de volgende keer ook een proberen want die volgende keer komt komend weekend. Lekker verwenontbijtje wordt dat!!

 • Deze pancakes staan al een tijdje op mijn to do-lijst:) ziet er superlekker uit! Maar kun je deze ook maken met magere platte kaas in de plaats:)?

  • Dat is een goede vraag! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Sowieso dat de textuur een pak lopender is dus dat je de hoeveelheid fel zal moeten reduceren. Als je het uitprobeert, laat me zeker weten of ze lekker waren! :)

   Groetjes,
   Ellen

 • Ik heb deze ook gemaakt want de foto zag er zo lekker uit! Heerlijk waren ze, zijn nu een makkelijke lekkere favoriet voor doordeweeks en in het weekend. Zelfs mijn vriend vind ze lekker!

 • 5 sterren
  Als liefhebber van cottage cheese wou ik dit recept zeker eens uitproberen. Is een echte topper! Je kan direct een voorraad maken voor de volgende dag als ontbijt of tussendoortje. Zelf als je geen fan bent van cottage cheese zal je dit heerlijk vinden

 • 5 sterren
  Ik wist niet zo goed wat ik van dit receptje moest verwachten, maar ik probeer graag nieuwe dingen, en het was een schot in de roos! Heel simpel en superlekker!!

  • 4 sterren
   Ik ben absoluut geen cottage cheese fan maar dit recept is bangelijk! Supersimpel en de smaakt lijkt heel hard op gewone pannenkoeken 😋

   • 5 sterren
    Super simpel en toch eens wat anders dan die simpele boterham. Qua tijd scheelt het bijna niets en dit voelt op een of andere manier zelfs ook gezonder aan met dat extra fruit. Mijn favo: met diepvriesframbozen. Heerlijk! Dank je Kokerellen!!!

 • 5 sterren
  Vandaag deze pannenkoekjes uitgeprobeerd. Super simpel recept. Zelf cottage chees nog maar een half jaar geleden kennen maar vooral voor op de boterham. Dus vond het wel speciaal idee om het te verwerken in pannenkoeken. Maar oh wat een top combi is dit. Lekker smeuig maar hartelijk. Echt zeer lekker en vult zeer goed. Dit word een blijvertje. Bedankt

 • 5 sterren
  Supermakkelijk recept voor heerlijk gezonde, hartige pannenkoekjes. Ik maak ze regelmatig voor het ganse gezin. Zelfs mijn 6-jarige zoon die “niets lust” eet ze met veel smaak, op voorwaarde dat er nog een extra laagje choco bij komt. 😉 Ik eet ze graag met een extra laagje confituur. Heerlijke start van de dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept