Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik geen genoeg kan krijgen van ontbijt! Ik heb er zelfs een heel kookboek over geschreven! :) Maar nu met dit heerlijke nazomer weer, kon ik het niet laten om nog een nieuw ontbijtreceptje met jullie te delen. Het is bijna te gemakkelijk om een recept te noemen. Maar dat zijn nu net misschien de allerleukste recepten. :) In ieder geval heb je voor dit recept maar een handjevol ingrediƫnten nodig, waaronder heerlijke perziken die nu nog net in seizoen zijn en daarom heerlijk zoet! Ben je niet zo van het zachte velletje van de perzik? Kies dan voor een nectarine, zal net zo lekker smaken.
In plaats van de nectarine gewoon zo onder de yoghurt te roeren, bak ik ze even in de oven. Zo worden ze niet alleen heerlijk juicy maar ook nog eens super zacht en smeuĆÆg. Ik deed dit met een eetlepeltje honing en verse vanille. Jongens, dit is lekker! De honing dringt helemala door in de perzik en versmelt met de sappen die vrijkomen. De vanille geeft dan weer een heerlijke toets die perfect samen gaat met de perzik. Zeker als je het combineert met friszure yoghurt. Sprinkel er nog wat versgemaakte granola over en je dag kan niet meer stuk!
Ingrediƫnten
- 1 perzik
- 1 tl honing
- 1/4 de van een vanillestokje of 1/4de tl vanille extract
- yoghurt voor het serveren
Instructies
- Verwarm de oven op 180Ā°C.
- Snij de perzik doormidden en draai de twee helften in tegenovergestelde richting om ze van de pit te verwijderen.
- Leg de helftjes met hun gesneden kant naar boven in een ovenschaal en drizzle hier de honing over, samen met de vanillezaadjes (of het extract).
- Bak in de oven voor 10-15 minuten. Hou je van wat meer knapperigheid, haal de perzik dan wat eerder uit de oven.
- Serveer met de yoghurt en enjoy!