Snel dessert met mascarpone en kokosrotsjes

Als je mij op Instagram volgt (altijd leuk!), dan weet je dat ik momenteel bij de Noorderburen op bezoek ben in het verre Drenthe. Dat de boslucht en open ruimte me deugd ging doen, wist ik op voorhand. Maar door een meer dan turbulente paar weken was ik meer dan eens toe aan een tijdje off the grid. Het voordeel daarvan? Ik krijg weer lekker veel inspiratie voor smakelijke gerechten.

In tegenstelling tot thuis, waar ik vaak geen tijd meer over heb na alle vaste klanten, heb ik hier niets dat moet. Alles mag. Héérlijk gewoon! En dan ga ik aan het Kokerellen zoals vroeger. Want dat blijft nog altijd mijn grootste uitlaatklep. Gewoon lekker koken. :) Ik beloofde een tijdje terug nog een aantal nieuwe paasrecepten én dit snel dessert met mascarpone is een must-try voor iedereen! Zonder uitgebreide keuken (geen oven, elektrische mixer of zelfs houten lepel, haha!) slaagde ik er toch in deze heerlijke toetjes in elkaar te flansen.

Ik zocht nog een lekkere basis om mijn mascarpone mousse mee op te vullen, toen mijn mama vertelde dat mijn oma vroeger een gelijkaardig dessertje maakte. Zij verkruimelde kokosrotsjes (die kokoskoekjes) onder wat opgeklopte room met suiker. Dat bracht me dan ook op het idee om deze koekjes met mijn mousse te combineren. Als je wil kan je ook een deel van de koekjes helemaal fijnmalen en onder het deeg scheppen, voor die extra kokos-toets! :)

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 ml (light)slagroom
  • 4 el suiker
  • 300 g kokosrotsjes/kransen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g rood fruit

Instructies

  • Klop de slagroom op tot stijve pieken in een kom.
  • Meng de suiker met de mascarpone in een andere kom en schep er dan voorzichtig de opgeklopte room onder.
  • Verkruimel de koekjes.
  • Neem 8 serveerglaasjes en maak laagjes met de koekkruimels, mascarpone mousse en het rood fruit. Eindig met een laagje mousse, een paar stukjes vers fruit en wat resterende koekkruimels voor het mooiste effect. 
  • Zet minimaal 2 uur op voorhand in de koelkast. 

Notities

Je kan de dessertjes perfect een dag op voorhand maken.
Maak je dessert extra speciaal door een deel van de koekkruimels onder het deeg te spatelen. Net wat jij lekker vindt!

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *