5 van 3 beoordelingen

Snel dessert met mascarpone en kokosrotsjes

Dessert met mascarpone en kokosroosjes. Als je mij op Instagram volgt (altijd leuk!), dan weet je dat ik momenteel bij de Noorderburen op bezoek ben in het verre Drenthe. Dat de boslucht en open ruimte me deugd ging doen, wist ik op voorhand. Maar door een meer dan turbulente paar weken was ik meer dan eens toe aan een tijdje off the grid. Het voordeel daarvan? Ik krijg weer lekker veel inspiratie voor smakelijke gerechten.

mascarpone creme met kokos 2

In tegenstelling tot thuis, waar ik vaak geen tijd meer over heb na alle vaste klanten, heb ik hier niets dat moet. Alles mag. Héérlijk gewoon! En dan ga ik aan het Kokerellen zoals vroeger. Want dat blijft nog altijd mijn grootste uitlaatklep. Gewoon lekker koken. :) Ik beloofde een tijdje terug nog een aantal nieuwe paasrecepten én dit snel dessert met mascarpone is een must-try voor iedereen! Zonder uitgebreide keuken (geen oven, elektrische mixer of zelfs houten lepel, haha!) slaagde ik er toch in deze heerlijke toetjes in elkaar te flansen.

Ik zocht nog een lekkere basis om mijn mascarpone mousse mee op te vullen, toen mijn mama vertelde dat mijn oma vroeger een gelijkaardig dessertje maakte. Zij verkruimelde kokosrotsjes (die kokoskoekjes) onder wat opgeklopte room met suiker. Dat bracht me dan ook op het idee om deze koekjes met mijn mousse te combineren. Als je wil kan je ook een deel van de koekjes helemaal fijnmalen en onder het deeg scheppen, voor die extra kokos-toets! :)

Dessert met mascarpone en kokos rotsjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 300 g kokosrotsjes/kransen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g rood fruit

Instructies

  • Klop de slagroom op tot stijve pieken in een kom.
  • Meng de suiker met de mascarpone in een andere kom en schep er dan voorzichtig de opgeklopte room onder.
  • Verkruimel de koekjes.
  • Neem 8 serveerglaasjes en maak laagjes met de koekkruimels, mascarpone mousse en het rood fruit. Eindig met een laagje mousse, een paar stukjes vers fruit en wat resterende koekkruimels voor het mooiste effect. 
  • Zet minimaal 2 uur op voorhand in de koelkast. 
Je kan de dessertjes perfect een dag op voorhand maken.
Maak je dessert extra speciaal door een deel van de koekkruimels onder het deeg te spatelen. Net wat jij lekker vindt!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

mascarpone creme met kokos 3 2

Nog goesting?

Dessert
00:20

Speculaas cheesecake

No-bake
00:20

Triple speculaas cheesecake

Kerst
00:20

Chocolade tiramisu

Dessert
00:20

Tiramisu zonder suiker

Dessert
00:20

Vegan chocoladetaart

No-bake
00:30

Rabarber panna cotta

kerst menu speculaas mousse 2
No-bake
00:15

speculaas mousse

No-bake
00:20

Tiramisu mousse