10x paasinspiratie
Ben jij zondag de ‘uitverkorene’ (of de Chinese vrijwilliger misschien :D) om voor een lekkere paasmaaltijd te zorgen? Geen nood! Kokerellen staat bomvol recepten die je gemakkelijk en snel kan klaarmaken, die samen een feestelijk geheel vormen! Graag zet ik een aantal van mijn favoriete lente/paas-getinte recepten in de aandacht. Zo heb je alle inspiratie die je nodig hebt om er een fijn en heerlijk feestje van te maken.
Hapjes
Op een feestje heb ik altijd graag wat hapjes voorhanden, zodat de gasten meteen iets kunnen smikkelen als ze aankomen.
Gekookte eitjes, daar ben ik met Pasen mee opgegroeid. Maar met een paar kleine trucjes kan je deze klassieker omvormen tot een heerlijk en schattig hapje.
Een dip die lente schreeuwt met verse komkommer, dille en een goede dosis look. Bovendien heb je voor dit gerecht geen mayonaise nodig, dat maakt het geheel een stuk lichter.
Bruschetta met geitenkaas en rood fruit
Nog zo’n smaakbommetje zijn deze bruschetta’s met geitenkaas en rood fruit. Ze zijn niet alleen overheerlijk maar ze zullen er prachtig uitzien op je paastafel.
Hoofdgerecht
Maak je een volwaardig driegangenmenu of kies je voor een lunch met keuze mogelijkheden? Dat kan allemaal natuurlijk! Ik hou wel van het ‘ongedwongen’ gevoel van een paastafel met opties. Zo hoef je als host ook niet de hele tijd in de keuken te staan.
Deze plaattaart is een echte showstopper, maar het geheim is dat ie ontzettend gemakkelijk te bereiden is. 4 ingrediënten en een kwartiertje de oven in en klaar!
Soep voor een feest is altijd een goed idee. Je kan een grote hoeveelheid de dag voordien klaarmaken. De dag zelf moet je dan enkel de pot nog even opwarmen en je kan een hele hoop mensen tegelijkertijd bedienen. Deze courgettesoep met ricotta is net iets feestelijker dan je standaard soepje en dus perfect voor een feestje.
Nog iets dat ik heel leuk vind staan op de paastafel, een gigantische saladekom. Dit recept voor cobb salade heeft elementen die iedereen lekker vind in een salade en je kan het recept zonder problemen vermenigvuldigen.
Kies je toch voor een volwaardig avondgerecht, kies dan zeker voor een klassieker. Deze vol-au-vent is een pak gezonder dan de klassieke variant en we gebruiken een heerlijke vismix waardoor het geheel licht en ontzettend smaakvol is. De vol-au-vent kan je op voorhand klaarmaken, eventueel met een slaatje. Ik zou dit serveren met grof gesneden stukken brood of eventueel smeuïge puree. Heerlijk en gemakkelijk voor een grotere groep.
Dessert
Een paasfeest is niet compleet zonder een heerlijk zoetje achteraf. Ga voor frisse, fruitige lentesmaken zoals citroen, frambozen of iets dergelijks. Daar vinden alle gasten zeker nog wel een gaatje voor in hun (al goed gevulde) magen. ;)
Dit receptje deelde ik vorige week op de blog, maar ik maakte het al een paar keer voor gasten. Die konden er niet over zwijgen! Mensen zijn dus duidelijk dol op deze zoete koekjes en je kan ze ineens in groot volume bereiden.
Kan een taart niet ontbreken op jouw feest? Dan is deze worteltaart een must-try! Per toeval is deze variant een plantaardige versie, maar ze is vooral ontzettend lekker, smeuïg en heerlijk kruidig. De decadente topping maakt het helemaal af.
Een receptje uit de oude doos (ik moet dringend nieuwe foto’s maken!), maar daarom zeker niet minder lekker. Deze krans ziet er prachtig uit op je tafel en smaakt heerlijk smeuïg door de combinatie van verse frambozen en roomkaas. Ideaal voor als je een brunch organiseert of als ‘achterafje’.
Wij gaan een lekker ouderwets koud buffet maken met rundscarpaccio, tomaat garnaal, tonijn perzik en gepocheerde zalm met lekker veel cocktailsaus. Op het menu staat ook een lekker aspergesoepje en een asperge-hamquiche. En voor bij de koffie ga ik jouw citroenkoeken eens uitproberen. Vrolijk pasen!
Ik hoop dat ze lekker waren! De hele menu klinkt heerlijk in ieder geval! :)
De citroenkoeken waren zalig.