Nog geen beoordelingen

Oreo truffels (2 ingrediënten!)

Zoek je nog een leuk cadeautje voor de Kerst? Of wil je graag je familieleden of vrienden tijdens de feestdagen eens extra verwennen? Maak dan deze heerlijke oreotruffels. Ze zien er beter uit dan truffels uit de winkel (al zeg ik het zelf!) en ze smaken echt o-ver-héérlijk! Ik kan haast zelf niet geloven hoe gemakkelijk ze zijn om te maken.

Ik vind het altijd leuk wanneer ik mensen kan verrassen met iets zelfgemaakt. In mijn geval is dat dan meestal eten. :) Deze truffels zullen door iedereen gesmaakt word en ze zien er een stukje chiquer uit dan een eenvoudig koekje, ondanks dat ze gemakkelijker zijn om te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig!

Oreo truffels

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

  • 18 Oreo’s
  • 80 gram roomkaas bv philadelphia, light of naturel

Versiering

  • cacaopoeder
  • kokospoeder
  • gehakte noten bv. pistachenootjes
  • gesmolten chocolade

Instructies

  • Doe de oreo's in een hersluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegrol. Heb je een keukenmachine of blender, kan je de koekjes ook hierin fijnmalen.
  • Doe de kruimels in een kom en voeg de roomkaas toe. Roer tot een egaal mengsel. Het deeg zal plakkerig zijn maar niet aan je handen kleven.
  • Rol 15 ongeveer gelijke balletjes van het mengsel.
  • Je kan de truffels perfect zo laten, maar om ze nog nét dat tikkeltje extra te geven kan je de balletjes rollen in een kommetje met gehakte noten, cacaopoeder, etc …
  • Als je de truffels wilt omhullen met chocolade, leg ze dan eerst een half uurtje in de ijskast zodat ze wat harder worden. Smelt wat chocolade in een microgolf-veilig kommetje, met intervallen van 20 seconden. Roer telkens tussen twee beurten zodat de chocolade niet aanbrand. Dompel de truffels onder in de chocolade en leg ze op een bord dat bedekt is met bakpapier. Zo kan je de truffels wanneer ze uit de ijskast komen gemakkelijk verwijderen.
  • Leg ze op een bord en bewaar in de koelkast tot je ze serveert.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Chocolade

Nog goesting?

No-bake
00:10

Opgeklopt plattekaas dessert

No-bake
00:20

Triple speculaas cheesecake

Dessert
00:30

Gebakken peer met honing en opgeklopte ricotta

No-bake
00:15

Cookie dough balletjes

Dessert
00:20

Speculaas cheesecake

Dessert
00:40

Kerstmenu: mascarpone mousse met rood fruit en meringue

Dessert
00:05

Chocolade cake in een mok

Dessert
00:15

Rode vruchten curd