Oreo truffels (2 ingrediënten!)

Truffelini2

Zoek je nog een leuk cadeautje voor de Kerst? Of wil je graag je familieleden of vrienden tijdens de feestdagen eens extra verwennen? Maak dan deze heerlijke oreotruffels. Ze zien er beter uit dan truffels uit de winkel (al zeg ik het zelf!) en ze smaken echt o-ver-héérlijk! Ik kan haast zelf niet geloven hoe gemakkelijk ze zijn om te maken.

Ik vind het altijd leuk wanneer ik mensen kan verrassen met iets zelfgemaakt. In mijn geval is dat dan meestal eten. :) Deze truffels zullen door iedereen gesmaakt word en ze zien er een stukje chiquer uit dan een eenvoudig koekje, ondanks dat ze gemakkelijker zijn om te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig!

Oreo truffels (2 ingrediënten!)

Aantal personen: ongeveer 15 balletjes

Ingrediënten

 • 18 Oreo's (oké, 17, je mag er ééntje zelf opeten)
 • 80 gram roomkaas (bv philadelphia, light mag ook)
 • opties voor de versiering:
 • cacaopoeder
 • kokospoeder
 • gehakte noten (bv. pistachenootjes)
 • gesmolten chocolade

Werkwijze

 1. Doe de oreo's in een hersluitbaar zakje en maal ze fijn met een deegrol. Heb je een keukenmachine of blender, kan je de koekjes ook hierin fijnmalen.
 2. Doe de kruimels in een kom en voeg de roomkaas toe. Zet goed onder elkaar.
 3. Het deeg zal heel plakkerig lijken, maar zou niet te hard aan je handen mogen kleven.
 4. Rol 15 ongeveer gelijke balletjes van het mengsel.
 5. Je kan de truffels perfect zo laten, maar om ze nog nét dat tikkeltje extra te geven kan je de balletjes rollen in een kommetje met gehakte noten, cacaopoeder, etc ... *
 6. Leg ze op een bord en zet ze in de koelkast om uit te harden.

Notes

* Als je de truffels wilt omhullen met chocolade, leg ze dan eerst een half uurtje in de ijskast zodat ze wat harder worden. Smelt wat chocolade in een microgolf-veilig kommetje, met intervallen van 20 seconden. Roer telkens tussen twee beurten zodat de chocolade niet aanbrand. Dompel de truffels onder in de chocolade en leg ze op een bord dat bedekt is met bakpapier. Zo kan je de truffels wanneer ze uit de ijskast komen gemakkelijk verwijderen.

Smakelijk!

Chocolade12 gedachten over “Oreo truffels (2 ingrediënten!)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *