5 van 1 beoordeling

Geroosterde bloemkool salade

Als er een gerecht is dat ik in het nieuwe jaar al talloze keren gemaakt heb (ik ben oprecht de tel kwijt), dan is het deze geroosterde bloemkool salade wel. Damn, wat is ie lekker! En zo eenvoudig om te maken. Het sterkste? Het is niet eens mijn recept. Haha! Ik heb maar weinig kookboeken, maar als ik zelf geen inspiratie heb kook ik graag van een andere inspiratiebron. Zo maakte ik deze salade uit het boek The Green Kitchen at Home.

De smaakcombinaties bliezen me weg, dus ik moest het recept gewoon ook op de blog zetten. Ik maakte deze geroosterde bloemkool salade al als avondmaal (met een kommetje soep), als on-the-go lunch en als bijgerecht op een brunch. Telkens opnieuw werd ie gesmaakt. Ik ben zeker dat jullie hem ook heerlijk zullen vinden.

bloemkool salade

De bloemkool rooster ik met wat kruiden en een klein beetje olie. De hele keuken ruikt na afloop heerlijk. Bovendien kan je deze geroosterde bloemkool ook gerust voor een ander recept gebruiken Ć©n je kan het ideaal meal preppen op voorhand.

Geroosterde bloemkool salade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling

Ingrediƫnten

  • 1 blik groene linzen
  • 150 g jonge spinazie
  • 10 dadels
  • een handjevol amandelen

Voor de bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl komijnpoeder

Voor de dressing:

  • 2 el tahini
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe in een grote kom en verdeel er wat olijfolie over, de kruiden en wat peper en zout. Meng alles goed met je handen om de kruiden gelijkmatig te verdelen.
  • Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in de oven voor 15 minuten.
  • Spoel ondertussen de linzen onder koud water en laat ze even uitlekken. Hak de amandelen grof en snij de dadels in kleine stukjes.
  • Maak in een apart kommetje de dressing door de tahini, honing citroensap te mengen met een klein scheutje water en wat peper en zout.
  • Doe de spinazie, linzen, dadels en amandelen in een serveerschaal en verdeel er de dressing over.
  • Verdeel tot slot de geroosterde bloemkool over de salade en serveer meteen.
Recept uit The green kitchen at home, door David Frenkiel (met kleine Kokerellen aanpassinkjes)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
bloemkool salade

Deze blogpost is niet gesponsord, maar bevat wel affiliate links. Dit wil zeggen dat als je iets koopt via de link, ik een (ini mini) commissie krijg. Dus als je enthousiast bent, maak je mij ook blij! :) Voor meer info over Kokerellen & partnerships, kan je alles lezen in mijn disclaimer.

Nog goesting?

Lunch
00:20

Snelle tortellini soep

Lunch
00:15

Bagel met gerookte zalm salade

Lunch
00:30

Plaattaart met asperges

Vegetarisch
00:45

Mediterraans groentenbrood

Lunch
00:40

Broccolisoep met tahini

Lunch
00:15

Spicy wortelsalade

Lunch
00:35

Hartige plaattaart met verse kaas, nectarines en prosci...

Lunch
00:20

Klassieke Cobb Salad