Chocolade cake in een mok

Chocolade liefhebbers, opgelet! Dit is een receptje dat gevaarlijk is om in je repertoire te hebben. Zo heb je namelijk in 5 minuten de perfecte chocolade mug cake gemaakt zonder ook maar meer te moeten vuilmaken dan een lepel en een mok. Je “bakt” de cake namelijk gewoon in de microgolfoven!

Al jaren testen wij hier regelmatig op het Kokerellen HQ nieuwe mug cake recepten uit. Dit zijn dus recepten waarbij je een cakeje klaarmaakt in een koffiemok die je enkel nog in de microgolf moet plaatsen. Na lang experimenteren was deze combinatie van recepten die ik online vond het resultaat: de perfecte mugcake met de perfecte smeuïge textuur en nog wat gesmolten chocolade(pasta) in het midden. Ik krijg er spontaan terug zin in!

Het allerbelangrijkste bij het maken van een mug cake? Je microgolf leren kennen. De mijne zet ik gewoon op maximum wattage (je weet wel die rechtstreekse knop om seconden bij te tikken, ik vermoed zo’n 1000W). Ik merk dat mijn mug cake de perfecte textuur heeft bij 60 seconden. Hou de eerste keer dat je dit recept maakt met arendsogen je cake in de gaten om te zien wat voor jouw microgolf de perfecte temperatuur is!

Chocolade cake in een mok

Aantal personen: 1 grote hongerige (of om te delen)

Ingrediënten

  • 4el (40g) zelfrijzende bloem
  • 1el (8g) cacaopoeder
  • 2el (30g) suiker
  • 4el (75ml) melk
  • 1el (15g) neutrale olie of gesmolten boter
  • 1el chocopasta of 1 reepje chocolade

Werkwijze

  1. Doe de bloem, cacao en suiker in een mok en roer goed door.
  2. Voeg de melk en olie (of boter) toe en meng tot een egaal mengsel.
  3. Laat de lepel chocopasta in het midden van het mengsel vallen (zakt vanzelf nog wat tijdens het bakken) of duw het reepje chocolade in het midden van het mengsel.
  4. Zet in de microgolfoven voor 60 seconden (afhankelijk van jouw toestel kan dit tien seconden meer of minder zijn, de bovenkant moet vrijwel helemaal "droog" zijn) om de perfecte smeuïge cake te krijgen.

Smakelijk!5 gedachten over “Chocolade cake in een mok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *