5 van 3 beoordelingen

Pasta salade met zalm en koude groentjes

Deze salade brengt zoveel herinneringen mee voor mij. Elke zomer organiseerde mijn bomma en bompa een zomerbarbecue (op de Antwerpse moederkesdag) in het bos en kwam heel de familie samen. Een vaste waarde? Deze pasta salade met zalm en koude groentjes. Hij werd misschien iets klassieker geserveerd én met wat extra porties mayonaise (hehe) maar oh boy hij smaakt nog altijd even lekker als toen. Ik laat jullie graag zien hoe ik hem maak!

Duurzame conserven: een beetje uitleg

Voor dit recept werk ik met zalm uit blik. Niet alleen het is super gemakkelijk, maar ook ideaal voor on the go. Je hebt er geen koelkast voor nodig om het fris te houden en het komt kant-en-klaar dus je verwerkt het in je gerecht en hebt er niet meer werk aan. Bovendien is het budget vriendelijk! Naast de zalm die we in dit recept gebruiken, vind je ook tonijn, makreel, sadientjes en ansjovis in blik in de supermarkt. Vele daarvan vind je standaard in mijn voorraadkast. Zo handig om snel iets klaar te maken. Steeds meer conserven kregen trouwens ondertussen ook het MSC-label, een duurzaamheidslabel waar ik jullie al eerder over vertelde.

Vis wordt in België voornamelijk diepgevroren geconsumeerd of vers, maar ook in conserven. MSC heeft de laatste jaren enorm hard gewerkt om hun label wijder te verspreiden in die laatste categorie. Om de hoeveelheid vis met MSC-label te verhogen is het belangrijk dat we met zijn allen inzetten op het kopen van de MSC-gecertificeerde conserven. Zo kunnen wij als consument de vraag naar meer duurzame vis duidelijk te maken aan de visserijen. Wist je trouwens dat Aldi een absolute pionier is op de Belgische markt? Zij verkopen bijna uitsluitend MSC-gecertificeerde vis én 100% van hun tonijn in blik is duurzaam. Ook in andere Belgische supermarkten is er slechts een klein verschil in prijs tussen MSC en niet MSC conserven. Zo zie je maar dat een duurzame vis echt niet per se duurder moet zijn. Goed voor iedereen dus, inclusief je portemonnee.

Waarom voor MSC kiezen?

 • Vertrouwen: de traceerbaarheid van de oceaan tot aan je bord wordt gewaarborgd, waardoor illegale visserij en verkeerde etikettering wordt vermeden.
 • Beschermen van levensonderhoud: gecertificeerde vis ondersteunt het werk en inkomen van veel mensen betrokken bij de visserij op lange termijn.
 • Bescherming van de oceaan: MSC ondersteunt zo goed mogelijk de gezonde ecosystemen, met lage bijvangst van andere vissen en zeedieren.
 • Zekerheid: MSC-keurmerken worden uitgereikt door onafhankelijke certificeringsinstanties en kunnen ook terug weggenomen worden als blijkt dat bepaalde visserijen niet meer voldoen.
 • Vis voor de toekomst: door te focussen op sterk beheer en goed bestuur met wetenschappelijke onderbouwing wordt de aanvoer van vis voor te toekomst veilig gesteld.
pasta salade met zalm

Pasta salade met zalm: ideaal voor onderweg

Deze salade is mijn nummer 1 salade om mee te nemen voor onderweg, of om buiten klaar te maken. In een buitenkeukentje, op een camping, zelfs als je met de tent bent gaat het prima. De zalm hoef je niet koud te houden en neem een klein potje mayonaise mee. Zo kan alles gemakkelijk op kamertemperatuur blijven. Wil je de salade meenemen voor een picknick? Dan kan je alles al op voorhand klaarmaken (tot op een dag op voorhand). Ik zou enkel wachten met het toevoegen van de mayonaise en yoghurt. Doe deze apart in een potje en meng net voor serveren of voor je vertrekt. Bewaar de salade zo koel mogelijk en dan kan je er tot 3 dagen na het klaarmaken van genieten.

Pasta salade met zalm en koude groentjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

 • 360 gram korte pasta
 • 4 eieren
 • 200 gram MSC zalm uit blik
 • 150 gram kerstomaatjes
 • 1 komkommer
 • 6 kleine kleine augurkjes optioneel
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels (volle) yoghurt

Instructies

 • Kook de pasta volgens de instructies.
 • Breng water aan de kook voor de eitjes en kook ze voor 11 minuten. Spoel ze onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
 • Pel de eitjes en snij in kwarten. Snij de komkommer in kleine blokjes, de tomaatjes doormidden.
 • Laat de pasta volledig afkoelen en meng de mayonaise en yoghurt eronder. Kruid royaal met peper en zout.
 • Giet het vocht van de zalm en verwijder het kraakbeen. Schep de zalm onder de pasta samen met de gesneden groentjes.
 • Serveer de pasta met de eitjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk!

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

pasta salade met zalm

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Msc. Voor meer informatie over samenwerkingen, lees mijn disclaimer.

Nog goesting?

Lunch
01:10

Provençaalse quiche met gegrilde groenten

Soep
00:50

Goed gevulde erwtensoep met spek

Lunch
00:20

Frisse pastasalade met komkommer

Planken
00:20

Indrukwekkende brunch plank met bagels

Salades
00:40

Salade met zoete aardappel, spruitjes en haloumi

Lunch
00:05

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en...

Lunch
00:15

Zomerse wrappizza met zalm, avocado & kappertjes

Lunch
00:40

Classic tomatensoep met kaasbrood