5 van 1 beoordeling

Kruidige curry bulgur salade

Soms gebeurt het gewoon dat je nog wat restjes hebt van één gerechtje, en nog wat van een ander en dat de combinatie plus een paar toevoegingen plotseling een ongelofelijk lekker geheel vormen. Dat gebeurde er dus bij deze salade. Ik had nog wat gekookte bulgur over & een broccoli wortel salade en samen werden zij het gerechtje van vandaag! :)

Eigenlijk maak ik bulgur niet zovaak klaar, maar elke keer vraag ik me af waarom niet. Het is hartstikke lekker! En het vult ook super goed, ideaal zowel warm als koud. En wat beter is, is dat de smaken nog beter tot zijn recht komen als de salade wat in de ijskast heeft gestaan.

Je kan natuurlijk andere groentjes gebruiken die je nog in je huis hebt rondslingeren, altijd handig om zo je restjes op te maken. Deze salade blijft ook best lang lekker uit de ijskast, dus je kan hem ook ideaal meenemen naar een picknick. Misschien wel best zonder vlees dan. ;)

Kruidige curry bulgur salade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram bulgur
  • 1 broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 gele paprika
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 1 el currykruiden*

Instructies

  • Kook de bulgur volgens de verpakking. Laat afkoelen.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes, de paprika in blokjes en rasp twee wortelen.
  • Roer de currykruiden onder de afgekoelde bulgur en en doe de broccoli, wortelen, pompoenpitten en gedroogde cranberries eronder.
  • Werk de gehele salade af met wat olijfolie, peper en zout.
* Staan je currykruiden er al heel erg lang? Dan kan het zijn dat ze wat ‘stoffig’ smaken. Je kan dit heel gemakkelijk oplossen door ze heel even in de pan te roosteren. Dit kan met of zonder olie. Daardoor komen de smaken helemaal terug vrij!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

hoh

 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Nog goesting?

Lunch
00:45

Quiche met gekarameliseerde ui, ricotta & tomaat

Lunch
00:40

Oosterse pompoensoep met pinda

Lunch
00:35

Bloemkool steak met peterselie & amandel salsa

Lunch
00:30

Pasta salade met zalm en koude groentjes

Lunch
00:45

Herfstige salade met pompoen, appel en brie

Veggie
00:40

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Lunch
00:35

Pompoen beleg voor op de boterham

Lunch
00:45

Winterse quiche met pompoen en rode biet