Oh, ja! Dit is een receptje dat je zeker gaat willen maken. Soms is het zo warm, dat je gewoon geen zin hebt in “warm eten”. Wie heeft dat ook? Dan kan deze pastasalade zeker een oplossing bieden. Snel, gemakkelijk (as always) & ideaal om een paar dagen te bewaren.
Een pastasalade met frisse kleuren is Ʃcht wat je nodig hebt tijdens de zomermaanden. Als hij dan nog klaar is in 10 minuten zijn we helemaal vertrokken. In dit recept moet enkel de pasta gekookt worden. De rest van de ingrediƫnten worden nadien toegevoegd om er een heerlijk geheel van te maken.
Ik koos voor een lichtere versie van de klassieke pastasalade met mayonaise, door een light variant te gebruiken & een groot deel te vervangen door zure room. Hou je van de lichte zurigheid, dan kan je bijvoorbeeld ook Griekse yoghurt gebruiken (nog een betere keuze). De verse dille, en dunne reepjes ui zorgen voor een boost van smaak. De ui zal echter niet bitter zijn omdat die wat wordt getemperd door de dressing tijdens het “marineren”.
Ingrediƫnten
- 250 g pasta
- 2 komkommers
- 1 witte ui
- 2 el mayonnaise ev. light
- 125 ml zure room
- 1 handjevol dille
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies en spoel af onder koud water om het kookproces helemaal te stoppen. Zo kleeft de pasta ook niet aan elkaar.
- Snij de komkommers in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Deze maken de salade te waterig.
- Snij de ui in heel fijne ringen (of halve ringen) en snij de komkommer in dunne reepjes.
- Doe de pasta, komkommer en witte ui in een grote kom en voeg de mayo & zure room toe, samen met 50ml water*. Zet alles goed onder elkaar en kruid af met peper en zout.
- Hak de dille fijn en voeg toe aan het geheel.
Smakelijk!