Nog geen beoordelingen

Frisse pastasalade met komkommer

Oh, ja! Dit is een receptje dat je zeker gaat willen maken. Soms is het zo warm, dat je gewoon geen zin hebt in “warm eten”. Wie heeft dat ook? Dan kan deze pastasalade zeker een oplossing bieden. Snel, gemakkelijk (as always) & ideaal om een paar dagen te bewaren.

Een pastasalade met frisse kleuren is Ʃcht wat je nodig hebt tijdens de zomermaanden. Als hij dan nog klaar is in 10 minuten zijn we helemaal vertrokken. In dit recept moet enkel de pasta gekookt worden. De rest van de ingrediƫnten worden nadien toegevoegd om er een heerlijk geheel van te maken.

salade bbq barbecue gezond healthy pasta komkommer dille mayonnaise zure room 3

Ik koos voor een lichtere versie van de klassieke pastasalade met mayonaise, door een light variant te gebruiken & een groot deel te vervangen door zure room. Hou je van de lichte zurigheid, dan kan je bijvoorbeeld ook Griekse yoghurt gebruiken (nog een betere keuze). De verse dille, en dunne reepjes ui zorgen voor een boost van smaak. De ui zal echter niet bitter zijn omdat die wat wordt getemperd door de dressing tijdens het “marineren”.

Automatische concepten

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen als bijgerecht

Ingrediƫnten

  • 250 g pasta
  • 2 komkommers
  • 1 witte ui
  • 2 el mayonnaise ev. light
  • 125 ml zure room
  • 1 handjevol dille

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies en spoel af onder koud water om het kookproces helemaal te stoppen. Zo kleeft de pasta ook niet aan elkaar.
  • Snij de komkommers in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Deze maken de salade te waterig.
  • Snij de ui in heel fijne ringen (of halve ringen) en snij de komkommer in dunne reepjes.
  • Doe de pasta, komkommer en witte ui in een grote kom en voeg de mayo & zure room toe, samen met 50ml water*. Zet alles goed onder elkaar en kruid af met peper en zout.
  • Hak de dille fijn en voeg toe aan het geheel.
*Is het geheel nog wat te droog, voeg dan nog wat extra toe om het lekker creamy te maken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

salade bbq barbecue gezond healthy pasta komkommer dille mayonnaise zure room 2

Nog goesting?

Lunch
00:30

Plaattaart met witloof, spek en peer

Lunch
00:10

Watermeloensalade met feta & blauwe bessen

Lunch
00:15

Kip Hawai salade

Lunch
00:20

No-mayo preisalade

Lunch
00:05

Ciabatta met parmaham en ricotta

Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip

Lunch
00:50

Bloemkool taart met spinazie

Lunch
00:15

Wrap met kip, avocado en mango