Nog geen beoordelingen

Bruschetta met tomaat


Je kan nooit genoeg ideeën hebben voor originele hapjes, allé dat vind ik toch. Maar toen ik een tijdje terug deze bruschetta met geitenkaas en rood fruit deelde met jullie, bedacht ik me dat ik de klassiekere versie (of ja, mijn versie van de klassieke versie) van de bruschetta met tomaat nog niet met jullie gedeeld had. Dit hapje is perfect voor elke zomerdag of -avond of voor gewoon eens lekker te genieten met een glaasje wijn.

Het kan bijna niet eenvoudiger zijn om te maken, zeker niet als je nog wat oude pistolets of broodjes hebt liggen. Even roosteren onder de gril, beleggen met vers gesneden kerstomaatjes en klaar is kees! Less is more, zeker als het op werk in de keuken aankomt, toch?

bruschetta met tomaat

Ik werkte deze bruschetta met tomaat af met een ingedikte balsamico azijn of crème die je tegenwoordig in elke supermarkt wel kan vinden. Dit is gewoon azijn die een tiental minuutjes op het vuur heeft gestaan zodat hij lekker stroperig en zoet wordt. Je kan dit dus ook gemakkelijk zelf maken. Maar vind je het nu niet meteen of heb je nog gewone balsamico staan? Doe er dan een theelepeltje van onder de tomaatjes in de plaats.

Bruschetta met tomaat

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine baguette
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • 10 blaadjes basilicum
  • balsamicostroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C of zet de bovengrill aan.
  • Snij het broodje in sneetjes van ongeveer 1 cm en bestrijk eventueel met wat olijfolie.
  • Bak in de oven goudbruin. Hou ze in de gaten, dit gaat snel! Ik laat ze er zo'n 5 minuten onder staan.
  • Snij de kerstomaatjes in vieren en meng met een fijngesneden teentje look en fijngesneden basilicumblaadjes. Kruidt goed af met peper en zout.
  • Laat een half uurtje in de ijskast marineren.
  • Verdeel de tomaatjes over de broodjes en werk af met een drizzle van balsamicostroop.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de hapjes pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

bruschetta met tomaat

Nog goesting?

garnaalcocktail
Hartige hapjes
00:15

Garnaalcocktail in een glaasje

bladerdeegwieltjes
Hartige hapjes
00:35

Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

gezonde amandelkoekjes
Koekjes
00:40

Gezonde amandelkoekjes

bruschetta met gegrilde druiven
Hapjes
00:35

Bruschetta met gegrilde druiven en ricotta

bruschetta met geitenkaas
Hartige hapjes
00:15

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

plukbrood met pesto
Hapjes
00:15

Pesto-mozzarella plukbrood

tuc met guacamole
Hartige hapjes
00:30

TUC met guacamole, zalm, feta & granaatappelpitjes

burrata met druiven
Hapjes
00:10

Burrata met druiven hapje