Bruschetta met tomaat

bruschetta (1 of 1)-5
Je kan nooit genoeg ideeën hebben voor originele hapjes, allé dat vind ik toch. Maar toen ik een tijdje terug deze bruschetta met geitenkaas en rood fruit deelde met jullie, bedacht ik me dat ik de klassiekere versie (of ja, mijn versie van de klassieke versie) van de bruschetta nog niet met jullie gedeeld had. Dit hapje is perfect voor elke zomerdag of -avond of voor gewoon eens lekker te genieten met een glaasje wijn.

Het kan bijna niet eenvoudiger zijn om te maken, zeker niet als je nog wat oude pistolets of broodjes hebt liggen. Even roosteren onder de gril, beleggen met vers gesneden kerstomaatjes en klaar is kees! Less is more, zeker als het op werk in de keuken aankomt, toch?

bruschetta (1 of 1)-6

Ik werkte deze broodjes af met een ingedikte balsamico azijn of crème die je tegenwoordig in elke supermarkt wel kan vinden. Dit is gewoon azijn die een tiental minuutjes op het vuur heeft gestaan zodat hij lekker stroperig en zoet wordt. Je kan dit dus ook gemakkelijk zelf maken. Maar vind je het nu niet meteen of heb je nog gewone balsamico staan? Doe er dan een theelepeltje van onder de tomaatjes in de plaats.

Bruschetta met tomaat

Aantal personen: 12 broodjes

Ingrediënten

 • 1 broodje
 • 150g kerstomaatjes
 • 1 teentje look
 • 10 blaadjes basilicum
 • balsamicostroop

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 220°C of zet de bovengrill aan.
 2. Snij het broodje in sneetjes van ongeveer 1 cm en bestrijk eventueel met wat olijfolie.
 3. Bak in de oven goudbruin. Hou ze in de gaten, dit gaat snel!
 4. Snij de kerstomaatjes in vieren en meng met een fijngesneden teentje look en fijngesneden basilicumblaadjes. Kruidt goed af met peper en zout.
 5. Laat een half uurtje in de ijskast marineren.
 6. Verdeel de tomaatjes over de broodjes en werk af met een drizzle van balsamicostroop.

Smakelijk!

bruschetta (1 of 1)-4

You may also likeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *