Je kan nooit genoeg ideeƫn hebben voor originele hapjes, allƩ dat vind ik toch. Maar toen ik een tijdje terug deze bruschetta met geitenkaas en rood fruit deelde met jullie, bedacht ik me dat ik de klassiekere versie (of ja, mijn versie van de klassieke versie) van de bruschetta met tomaat nog niet met jullie gedeeld had. Dit hapje is perfect voor elke zomerdag of -avond of voor gewoon eens lekker te genieten met een glaasje wijn.
Het kan bijna niet eenvoudiger zijn om te maken, zeker niet als je nog wat oude pistolets of broodjes hebt liggen. Even roosteren onder de gril, beleggen met vers gesneden kerstomaatjes en klaar is kees! Less is more, zeker als het op werk in de keuken aankomt, toch?
Ik werkte deze bruschetta met tomaat af met een ingedikte balsamico azijn of crĆØme die je tegenwoordig in elke supermarkt wel kan vinden. Dit is gewoon azijn die een tiental minuutjes op het vuur heeft gestaan zodat hij lekker stroperig en zoet wordt. Je kan dit dus ook gemakkelijk zelf maken. Maar vind je het nu niet meteen of heb je nog gewone balsamico staan? Doe er dan een theelepeltje van onder de tomaatjes in de plaats.
Ingrediƫnten
- 1 kleine baguette
- 150 g kerstomaatjes
- 1 teentje look
- 10 blaadjes basilicum
- balsamicostroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220Ā°C of zet de bovengrill aan.
- Snij het broodje in sneetjes van ongeveer 1 cm en bestrijk eventueel met wat olijfolie.
- Bak in de oven goudbruin. Hou ze in de gaten, dit gaat snel! Ik laat ze er zo'n 5 minuten onder staan.
- Snij de kerstomaatjes in vieren en meng met een fijngesneden teentje look en fijngesneden basilicumblaadjes. Kruidt goed af met peper en zout.
- Laat een half uurtje in de ijskast marineren.
- Verdeel de tomaatjes over de broodjes en werk af met een drizzle van balsamicostroop.
Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de hapjes pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.