4.89 van 9 beoordelingen

Parelcouscous salade met zalm

Parelcouscous salade met zalm. Een heerlijk zomers receptje dat je zowel warm, lauwwarm als koud kan eten. Met een hittegolf in het vooruitzicht voel ik vooral de nood om op originele manieren wat frisser eten binnen te krijgen, zonder veel werk. Deze salade is daar ideaal voor. Maak hem zonder de zalm als bijgerecht (of als veggie optie) voor bijvoorbeeld bij een barbecue Super lekker en smaakvol. De restjes smaken prima de volgende dag.

Parelcouscous salade boordevol groentjes

Deze parelcouscous salade is lekker vullend, met smaakvolle groentjes die je niet op voorhand moet bakken, grillen of garen. Ik gebruik edamame, een sojaboon die op een tuinboon lijkt, die ik koop in de diepvriezer. Je hoeft ze enkel een paar minuutjes in lauw water te leggen om ze te ontdooien en je kan ze zo uit hun schelpje duwen. Daar zitten ze meestal per drie in. Je kan ze tegenwoordig ook al gepeld en ontdooid uit de koeling kopen in de supermarkt, maar ervaring leert me dat ze vrij snel slecht worden. Aan jou de keuze. ;)

Daarnaast besloot ik om worteltjes te raspen in plaats van ze te bakken, dat gaat toch een stuk sneller. Dankzij de fijne sliertjes blenden ze perfect met de rest van de parelcouscous.

parelcouscous salade
  • Deze salade kan je gemakkelijk een dag op voorhand klaarmaken, zeker als je het voor een barbecue of als lunch wil gebruiken.
  • Wil je liever alleen de parelcouscous koken op voorhand? Dat kan ook maar spoel dan goed af onder koud water of voeg wat olijfolie toe. Anders worden de parels één klomp.
  • Deze salade kan je perfect on the go meenemen. Zorg alleen dat als je de zalm toevoegt je een koelelementje meeneemt tijdens het vervoeren zodat alles lekker fris blijft.

AANPASSINGEN

  • Geen fan van zalm? Gebruik een andere vis, kant-en-klaar kan ook (bv. uit klik) of een worstje of kipfilet van op de barbecue.
  • Ga voor een vegetarische versie door de vis weg te laten. Voeg eventueel wat extra boontjes of een gekookt eitje toe voor een boost in eiwitten.
  • Deze parelcouscous salade is lactosevrij, maar niet glutenvrij. Gebruik eventueel een rijstvariant als je geen gluten kan verdragen.

BEWAREN

  • Deze salade kan je uitstekend een paar dagen bewaren, afgedekt in de koelkast.
  • Neem je de salade mee voor een barbecue of picknick? Zorg dan dat je de zalm goed fris houdt of serveer hem er pas op het einde bij. Zo ben je zeker dat de salade lang goed blijft.

Parelcouscous salade met zalm

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.89 van 9 beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

  • 100 g parelcouscous
  • 2 zalmfilets
  • 1 bouillonblokje
  • 4 wortelen
  • 200 g edamame
  • 50 g rozijnen
  • 50 g geroosterde pistachenoten
  • een handvol peterselie
  • 1 citroen

Instructies

  • Wrijf de zalmfilets in met wat olijfolie en de zeste van de citroen. Kruid royaal met peper en zout.
  • Bak de zalm volgens je favoriete wijze, op de barbecue, in de pan, in de oven of in de airfryer. Ik bakte mijn filets in 8 minuten op 200°C. Dit hangt een beetje af van de dikte van je filets.
  • Ontdooi ondertussen de edemame door ze in lauw water te leggen. Schil de wortelen en rasp ze grof. Snij de peterselie grof.
  • Meng de parelcouscous met een royale eetlepel goede olijfolie om plakken te voorkomen. Voeg de edamame, wortelen, peterselie, rozijnen en geroosterde pistachenoten toe en schep om.
  • Kruid met peper en zout en het sap van de citroen en schep alles nog eens goed om. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Eet smakelijk! X Ellen

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op lunch-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

parelcouscous salade

Nog goesting?

Hoofdgerecht
00:20

Rijst met scampi en romige paprikasaus

Vis
00:40

Gepaneerde pladijs met pompoen en ovenfrietjes

Vis
00:45

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Hoofdgerecht
00:30

Pasta met scampi's en paprika roomsaus

Vis
00:20

Snelle poke bowl met zalm

Allergenen
00:30

Stamppot met boerenkool en gerookte forel

Hoofdgerecht
00:30

Gezondere visvidée

Vis
00:25

Honing-mosterd zalm met geroosterde tomaatjes