Nog geen beoordelingen

Pesto-mozzarella plukbrood

Oh boy! Dit is zooo lekker! Ik kan het misschien niet optimaal fotograferen (het is best een messy gerechtje) maar dit recept zorgt voor zo’n heerlijk hapje én het is zoooo simpel om te maken. Je hebt voor dit plukbrood letterlijk maar 3 ingrediënten voor nodig. Lekkere oewy goewy mozzarella & pesto. De perfecte lentecombo!

Ik maakte dit plukbrood samen met de Thaise erwtensoep die ik vorige week nog hier op de blog deelde. En oh, wat was dat lekker! Dit brood past prima naast de meeste soepjes, maar is ook heerlijk als aperitief hapje of eender welk feestje. Je hebt maar 5 minuten nodig en het brood moet zo’n tien minuten in de oven. Klaar is kees!

pluk brood pesto mozzarella pasen brunch 3

Dit plukbrood kan je natuurlijk eindeloos variëren (ik zal in de toekomst vast wel nog een aantal andere persoonlijke favorieten delen) en je kan het helemaal aanpassen aan wat jij lekker vindt. Ik ben er wel zeker van dat deze pesto + mozzarella combinatie door iedereen gesmuld zal worden. Pas goed op want voor je het in de gaten hebt zal heel het brood weg zijn!

Pesto-mozzarella plukbrood

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 1 rond boerenbrood
  • 1 potje pesto
  • 200 g gemalen mozzarella*

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Snij het brood in dikke plakken, maar stop telkens 2 cm voor de onderkant zodat je niet helemaal door snijdt.
  • Snij nu ook in de andere richting het brood in zodat je vierkantjes krijgt.
  • Besmeer de snedes royaal met pesto en daarna met mozzarella. Besmeer de bovenkant van het brood eventueel met wat olie.
  • Zet in de oven voor 10 minuten of tot de kaas heerlijk gesmolten is.
*Volgens mij is het ook zeker zo lekker met de zachte mozzarella, dan heb je wel wat meer nodig en steek je plakjes tussen de snedes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
pluk brood pesto mozzarella pasen brunch 2

Smakelijk!

Nog goesting?

Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen

Dips
00:15

Kruidige worteldip met komijn

Hartige hapjes
00:25

Bladerdeegwieltjes met ham en pesto

Planken
00:25

10 stappen voor de perfecte kaasplank

Hapjes
00:15

Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen

Zoete hapjes
00:45

Gezonde appelcake

Dessert
00:15

Rode vruchten curd

Hapjes
00:35

Muffins met blauwe bessen, maanzaad en citroen