Pesto-mozzarella plukbrood

Oh boy! Dit is zooo lekker! Ik kan het misschien niet optimaal fotograferen (het is best een messy gerechtje) maar dit recept zorgt voor zo’n heerlijk hapje én het is zoooo simpel om te maken. Je hebt voor dit plukbrood letterlijk maar 3 ingrediënten voor nodig. Lekkere oewy goewy mozzarella & pesto. De perfecte lentecombo!

Ik maakte dit plukbrood samen met de Thaise erwtensoep die ik vorige week nog hier op de blog deelde. En oh, wat was dat lekker! Dit brood past prima naast de meeste soepjes, maar is ook heerlijk als aperitief hapje of eender welk feestje. Je hebt maar 5 minuten nodig en het brood moet zo’n tien minuten in de oven. Klaar is kees!

Dit plukbrood kan je natuurlijk eindeloos variëren (ik zal in de toekomst vast wel nog een aantal andere persoonlijke favorieten delen) en je kan het helemaal aanpassen aan wat jij lekker vindt. Ik ben er wel zeker van dat deze pesto + mozzarella combinatie door iedereen gesmuld zal worden. Pas goed op want voor je het in de gaten hebt zal heel het brood weg zijn!

Pesto-mozzarella plukbrood

No ratings yet

Ingrediënten
  

  • 1 rond boerenbrood
  • 1 potje pesto
  • 200 g gemalen mozzarella*

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Snij het brood in dikke plakken, maar stop telkens 2 cm voor de onderkant zodat je niet helemaal door snijdt.
  • Snij nu ook in de andere richting het brood in zodat je vierkantjes krijgt.
  • Besmeer de snedes royaal met pesto en daarna met mozzarella. Besmeer de bovenkant van het brood eventueel met wat olie.
  • Zet in de oven voor 10 minuten of tot de kaas heerlijk gesmolten is.

Notities

*Volgens mij is het ook zeker zo lekker met de zachte mozzarella, dan heb je wel wat meer nodig en steek je plakjes tussen de snedes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!1 gedachte over “Pesto-mozzarella plukbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.