Nog geen beoordelingen

Kokos-citroentaart (vegan)

Goedemorgen! Vandaag deel ik met jullie een héérlijk fris en fruitig taartje. Perfect voor een zonnige dag als deze (hopelijk. Zonnetje waar blijf je?). Deze taart is niet alleen om van te smullen, maar ook nog eens goed voor het milieu en de dieren. Bovenop is ze nog gluten- en lactosevrij ook. Daar word je toch blij van? :)

Traditionele citroentaart is geweldig lekker, maar oh zo decadent! Boter, suiker, eieren, alles in overvloed. Bij deze taart gaan we een andere kant op. Ze is zéker zo lekker en fris, maar met alleen maar goede ingrediënten. En geloof me: je kent ze allemaal! De bodem maken we van amandelen, kokos & ahornsiroop (je kan ook honing gebruiken), de vulling van citroen, kokosmelk en nog wat meer ahornsiroop. Te gemakkelijk voor woorden. :)

kokos citroen vegan taart gezond healthy veganistisch 2

Nu is een citroen wel geel, maar het citroensap zorgt er helaas niet meteen voor dat heel je taart ook geel ziet. Bij de traditionele versie zorgen het eigeel en de boter voor deze kleur, maar in onze geval moesten we wat gaan experimenteren. Zo voegde ik bijvoorbeeld een halve theelepel kurkuma toe aan de vulling (dit geeft ook de gele kleur aan curry poeder). Helemaal optioneel, maar wel mooi om je taart die gele kleur te geven zonder een bijsmaakje!

Kokos-citroentaart (vegan)

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 g amandelen ik had geroosterde*
  • 3 el ahornsiroop**
  • 40 g kokosrasp

Voor de vulling:

  • 1 blik kokosmelk vol
  • 100 ml ahornsiroop**
  • 2 citroenen
  • 1 flinke eetlepel maïzena

Instructies

Voor de bodem:

  • Doe de amandelen in een keukenmachine en maal fijn tot meel. Voeg de kokosrasp toe en de ahornsiroop en meng tot een egale massa. Als je het mengsel tussen je vingers samen drukt, moet het samenkleven.
  • Neem een taartvorm met losse bodem en verdeel het mengsel en druk langs alle kanten stevig aan.
  • Zet in de diepvriezer terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  • Zest de twee citroenen en pers het sap uit. Doe samen met de kokosmelk en de ahornsiroop in een pannetje en breng aan de kook.
  • Meng de maïzena met een klein bodempje koud water in een kommetje en roer om op te lossen.
  • Voeg het maïzena-mengsel toe zodra de kokosmelk kookt en roer zo’n twee minuten tot het mengsel begint in te dikken. Draai het vuur uit en laat op kamertemperatuur komen.
  • Haal de vorm uit de diepvriezer en giet het citroen-mengsel erin. Zet opnieuw in de diepvriezer (minimaal 3 uur) of overnacht in de koelkast.
  • Ik vind de taart het lekkerst wanneer ze in de diepvriezer heeft gezeten en nadien 2 uur op de tafel heeft gestaan.
*Heb je geen keukenmachine? Koop dan amandelmeel.
**Je kan dit vervangen door andere vloeibare suikers of echte suiker in de vulling.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

kokos citroen vegan taart gezond healthy veganistisch 4 1

Nog goesting?

No-bake
00:10

Opgeklopt plattekaas dessert

Dessert
00:20

Tiramisu zonder suiker

Dessert
00:15

Lichtere tiramisu met aardbeien

No-bake
00:15

Winterse fruitsalade

No-bake
00:30

Plattekaastaart met speculaasbodem

Kerst
00:20

Romig dessert met citroen en kruidige pecannoten

Dessert
00:35

Aardbeien kaastaart

Dessert
00:10

Suikervrije yoghurtijs met aardbei en blauwe bes