Zomerse “overnight oats” (3 variaties)

os

Havermout is nog altijd een van mijn favoriete ontbijtjes. Ondanks dat ik zo’n heerlijk warm stomend kommetje heerlijk vind voor in de winter, zoek ik in de zomer liever naar frissere manieren om mijn ontbijt te maken. Daarom deel ik vandaag met jullie dit heerlijk zomers havermoutontbijtje, dat ook wel “overnight oats” genoemd wordt. Een gemakkelijk versie van de havermoutpap, maar dan met wat zuivel en zonder te koken!

Voor dit ontbijtje hoef je in de ochtend helemaal niets te doen! Het werk als je het dan al werk kunt noemen gebeurt namelijk de avond op voorhand. Het enige wat je nodig hebt is een kommetje en een lepel om mee te roeren, kan het nog gemakkelijker dan dat? ;)
Je voegt de melk, met de yoghurt of kwark en de havermout samen in een kommetje. Daarna doe je er nog allerlei smaakjes bij die je zelf heerlijk vindt. Hieronder geef ik je alvast wat lekkere en gemakkelijke opties. Dan zet je alles een nachtje in de koelkast en ’s ochtends staat je heerlijk voedzaam ontbijtje voor je klaar!

Je kan deze “overnight oats” zelf zo veel naar je eigen smaak aanpassen als je wil. Hou je van een dikkere consistentie, dan voeg je wat meer yoghurt toe. Hou je van wat loperiger, doe er dan wat meer melk bij. En met fruit, kruiden en andere toevoegingen kan je natuurlijk ook eindeloos variëren! Wat is jouw favoriet? ;)

1. Red berry oats

IMG_6114 copy

Ingrediënten:
125 ml melk
125 gram yoghurt (Griekse, magere, kwark, …)
30 gram havermoutvlokken
100 gram (bevroren) rood fruit
1 theelepel honing

Werkwijze:
Doe alle ingrediënten tesamen in een kom of potje. Dek af met plastiek folie of deksel en zet een nachtje in de ijskast. Werk ’s ochtends eventueel af met wat blaadjes munt en een paar verse fruitjes.

2. Chocoloco Banana oats

IMG_6120 copy

Ingrediënten:
125 ml melk
125 gram yoghurt (Griekse, magere, kwark, …)
30 gram havermoutvlokken
1 banaan
1/2de theelepel cacao (ongezoet)
1 theelepel honing

Werkwijze:
Snij de banaan in hapklare stukjes. Doe alle ingrediënten tesamen in een kom of potje. Dek af met plastiek folie of deksel en zet een nachtje in de ijskast. Optioneel: wat kokosschilfers erbij maakt dit nog lekkerder!

3. Apple Pie Oats

IMG_6121 copy

Ingrediënten:
125 ml melk
125 gram yoghurt (Griekse, magere, kwark, …)
30 gram havermoutvlokken
1 appel
1 eetlepel rozijnen

1/2de theelepel kaneel
1 theelepel honing

Werkwijze:
Snij de appel in hapklare stukjes. Doe alle ingrediënten tesamen in een kom of potje. Dek af met plastiek folie of deksel en zet een nachtje in de ijskast. 

Wat is jullie favoriet? :D

IMG_6105 copy

Smakelijk!8 gedachten over “Zomerse “overnight oats” (3 variaties)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *