Ciabatta met parmaham en ricotta

Broodje parma

Hoeraa, het is kerstvakantie! Of gewoon een eenvoudige werk-maandag voor velen (ik deel in jullie leed werkenden!). Ik kijk nu écht wel uit naar kerstavond. Lekkere hapjes, heerlijk eten, maar door al die inspiratie vergeet ik dikwijls dat er de dagen voor en na Kerst ook nog eten op tafel moet komen. En eerlijk gezegd heb zelfs ik niet echt zin om dan nog uitgebreid te gaan koken. Daarom kies ik dan wel eens voor een snel te maken broodje, maar wees gerust, de smaak moet zéker niet onderdoen! :)

Dit broodje is namelijk DE hemel! Echt waar, als er engeltjes en wolkjes in zaten zou dit broodje √©cht de hemel zijn. Enkele weken geleden liep ik langs een Italiaanse traiteur en kocht ik er een broodje, aangezien ze – van horen zeggen – “de beste van ‘t stad (of ‘t st√†d)” bleken¬†te zijn. Wel, dat statement kan ik alleen maar beamen. Dit broodje is dan ook ge√Įnspireerd door de heerlijke Italiaanse keuken, maar het is fool- en budgetproof! Neem het mee als lunch of eet het als avondmaal met een verwarmende kom soep. Ladies & gentlemen, we have a winner! ¬†

Ik weet dat ricotta tussen een broodje een beetje vreemd klinkt, maar trust me dit moet je proberen! De traditionele mozzarella, pesto en tomaat is er niets tegen. Een ciabatta is het perfecte broodje voor deze overheerlijke vulling, maar moest je dat niet kunnen vinden zal een gewoon broodje zeker en vast ook erg lekker zijn! En lust je niet graag pesto, dan kan je deze ook gewoon weglaten.

Ciabatta met parmaham en ricotta

Aantal personen: 1 héél erg hongerige maag of 2 kleinere maagjes

Ingredi√ęnten

  • 1 ciabattabroodje (afbak is perfect!)
  • 4 eetlepels ricotta
  • 6 schelletjes parmaham
  • 2 eetlepels groene pesto
  • een handje vol rucola

Werkwijze

  1. Als je een afbakbroodje kiest, verwarm de oven dan voor en bak het broodje volgens de instructies.
  2. Snij het broodje in twee en bestrijk de onderkant met de pesto en leg de parmaham er op.
  3. Bestrijk de bovenkant royaal met ricotta en kruid goed met peper en zout.
  4. Voeg nog wat rucola toe en je broodje is klaar!

Smakelijk!

Broodje parma 2

You may also like4 gedachten over “Ciabatta met parmaham en ricotta”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *