Rabarbertaartjes

bruschetta (1 of 1)-3

Aah, rabarber. Wat heb ik weer lang op je moeten wachten! Maar hier ben je gelukkig weer, klaar om me weer voldoende inspiratie te geven voor een hele week aan rabarberfood. Haha, oké nee dat zal ik jullie besparen, maar als je toch rabarber hebt liggen dan MOET je deze taartjes proberen. Je zal er geen spijt van krijgen!

Deze taartjes zijn een lentevariant op een eerdere grote plaattaart die ik maakte met nectarines (pas nog eens gemaakt, nog steeds even lekker :D). Maar nu rabarber volop verkrijgbaar is, kon ik het niet laten om te kijken of ik geen nieuwe variant kon bedenken. Moeilijk was dat duidelijk niet, want na één poging kwamen deze taartjes al nagenoeg perfect (naar mijn zin) uit de oven.

bruschetta (1 of 1)-2

De combinatie van rabarber met amandelen tilt deze taartjes nog naar een hoger niveau. Ondanks dat ze maar uit vijf (!) ingrediënten bestaan, vind ik ze er erg fancy uitzien. Ideaal voor een tuinfeestje of als fancy vieruurtje als je het mij vraagt. Nu ik de foto’s zo bekijk ga ik er vanavond denk ik al opnieuw in de oven steken. Wie doet er mee? :)

 

Rabarbertaartjes

Aantal personen: 8 taartjes

Ingrediënten

 • 1 rol bladerdeeg
 • 200g rabarber
 • 30g suiker
 • 1tl maïzena
 • handjevol amandelschilfers, optioneel

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Rol het bladerdeeg uit en snij er gelijke vierkantjes uit en leg op een bakpapier. Ik haalde er 8 uit 1 deegje (met wat passen).
 3. Snij de rabarber in kleine stukjes en meng met de suiker en maïzena.
 4. Maak nu met een mes een vierkante rand (dus niet helemaal doorsnijden!) in elk taartje van ongeveer 1 cm. Je krijgt dus een kleiner vierkant in het grote vierkant. Beprik het binnenste vierkant met een vork.
 5. Verdeel de vulling over het binnenste vierkant en bestrooi met wat amandelschilfers.
 6. Bestrijk eventueel de randen van de taartjes met wat losgeklopt ei, melk of room voor een extra bruin resultaat.
 7. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de taartjes goudbruin zijn.
 8. Laat zeker afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Smakelijk!

bruschetta (1 of 1)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *