Krokante Taco’s met kip en cheddar uit de oven

Deze krokante taco’s met kip zijn het ideale maal om het goede weer te vieren, vind je niet? Opgeladen, vrolijk, positief en over het algemeen less heavy. Zo heb ik de laatste week ervaren. Eindelijk eens wat letterlijke zonneschijn in ons leven. De spreekwoordelijke versie komt hopelijk ook nu we met zijn allen meer tijd buiten kunnen spenderen. Het lange wachten op versoepelingen wordt voor iedereen zwaarder, maar ik ben er van overtuigd dat deze heerlijke krokante taco’s jullie dag zullen opvrolijken. Uitproberen dus!

Krokante taco’s met kip, maar dan zonder frituren

Onder het woord taco versta ik een harde gefrituurde tortilla gemaakt van maïsmeel die dichtgevouwen is voor het bakken – zodat het net twee halve maantjes zijn. We maken vandaag in dit recept onze eigen variant, zonder frituurolie, maar in de oven. Bovendien gebruik ik hier kleine tarwebloem tortilla’s, omdat die van maïs niet in alle supermarkten te vinden zijn. Door ze in de oven te grillen, krijgen ze ook een krokant korstje én kunnen we meteen de vulling mee opwarmen. En dan moet het beste nog komen: de gesmolten cheddar kaas. Het idee voor deze krokante taco’s ontdekte ik bij de Amerikaanse Half Baked Harvest en ja, het is echt een nieuwe liefde. Ik ga dit receptje nog veel maken. :)

Ik gebruik in dit recept kipgehakt (ongekruid), maar kies het gehakt dat jij het lekkerst vindt of in huis hebt. Ik bak het gehakt rul met een heleboel Mexicaanse kruiden. Daarvoor koop ik kant-en-klare kruidenmixen. Ik probeer een zakje te kiezen dat enkel kruiden bevat, zonder bijvoorbeeld toegevoegde suikers. Dat lijkt me overbodig. Dan spoel ik mijn bonen af, traditioneel zou je voor zwarte bonen kunnen gaan. Maar ook deze zijn niet altijd even gemakkelijk te vinden, dus ik koos voor kidneybonen.

Voor de meest krokante taco’s, smeer je de buitenkant best even in met wat olijfolie en draai je de taco’s halverwege de baktijd even om. Ik heb het recept ook getest zonder omdraaien en ondanks dat de wrap aan de onderkant niet helemaal krokant was, smaakte het toch heerlijk. Aan jou de keuze dus om deze extra stap al dan niet te doen.

Taco’s met kip: de voorbereiding

Deze taco’s heb je in een half uurtje op tafel. Je begint met het bakken van het gehakt, samen met de kruiden en de bonen. Verdeel dan de kaas over de wraps, gevolgd door het gehakt en steek ze in de oven. Terwijl de oven zijn werk doet, kan je de toppings voorbereiden. Ik hou van avocado (of guacamole), zure room, het frisse van tomaatjes en wat druppeltjes limoensap en wat kruidige koriander erbij op het einde. Wil je helemaal zot doen, ga dan voor gepekelde rode uitjes. Maak ze voor je aan het recept begint, dan kan je ze opscheppen zodra de taco’s uit de oven komen.

Wil je dit recept al op voorhand voorbereiden? Dan kan je je toppings al klaarmaken (snij de tomaatjes, pekel je rode ui), maar de avocado zou ik pas vlak voor serveren snijden. Je kan ook het kipgehakt met de bonen al helemaal klaarmaken en in de koelkast bewaren tot je klaar bent om de taco’s in de oven te steken.

Gepekelde rode uitjes

Toen ik een preview van dit recept op Instagram deelde, wilden velen het recept voor de gepekelde rode uitjes. Het kan niet simpeler zijn! Om een grote rode ui te pekelen maak je eerst het sausje van 100ml water, samen met 100ml (wittewijn)azijn en een eetlepel suiker (dit kan je volgens mij ook met zoetstof doen, bv. stevia). Ik kruidde mijn pekel bij met wat grof zout en wat chili flakes voor een beetje spicyness. Snij dan de rode ui in fijne ringen. Giet je vloeistof in een potje dat je kan afsluiten en voeg de rode ui toe. Dek goed af en bewaar in de koelkast.

Recept afdrukken
4.92 van 12 stemmen

Taco’s met kip en cheddar

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 8 taco’s

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla’s*
  • 300 g kipgehakt
  • 1 zakje van je favoriete taco kruidenmix
  • 1 blik kidney bonen
  • 100 gram gemalen cheddar

Mijn favoriete toppings:

  • Zure room
  • Avocado
  • Rode ui**
  • Peterselie of koriander

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Doe het kip gehakt in een pan met wat olijfolie en bak rul. Voeg na 4 minuten de kruidenmix toe en bak mee voor een paar minuutjes. Blus af met een goede scheut water zodat er een sausje ontstaat rond het gehakt. Kruid met peper en zout. Draai het vuur uit.
  • Spoel de kidney bonen af en roer ze onder het gehakt.
  • Leg de kleine tortilla’s op een bakplaat. Besmeer de wrap eventueel met wat olijfolie voor een extra bruin kleurtje en draai de besmeerde kant naar beneden. Verdeel de cheddar over de wrap en dan het kipgehakt. Vouw de wrap in twee. Bak voor 5 minuten en draai de wraps dan om en laat ze nog zo’n 5 minuten bakken. Het is de bedoeling dat de tortilla’s krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  • Serveer warm en werk af met je favoriete toppings!

Notities

*De Mexicaanse krokante taco’s worden gemaakt van maïstortilla’s, maar die zijn niet altijd even gemakkelijk te vinden. ** Ik hou van gepekelde rode ui dus heb hierboven toegelicht hoe ik deze maak!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

You may also like



16 gedachten over “Krokante Taco’s met kip en cheddar uit de oven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept