5 van 2 beoordelingen

Pompoen beleg voor op de boterham

Pompoen beleg is een heerlijke vegetarische spread voor op je boterham met maar een handvol ingrediënten. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe belegjes voor de op de boterham. En omdat de pompoen nog altijd in seizoen is (YAY!) kon ik niet laten om daar nog mee aan de slag te gaan. Ik maakte al enkele groentespread op de blog, zoals de klassieke hummus of drie heerlijke variaties hierop, maar ook een overheerlijk beleg met prei, of ricotta erwtenspread dus deze past perfect in dat rijtje!

Pompoen beleg op open faced sandwich

Ik ben fan van de open faced sandwich. Wat is dat? Een boterham die je niet toevouwt of waar je een tweede boterham bovenop legt. Ik weet niet waarom, maar ik vind het er meer fancy uitzien en zo pas ter lekker véél beleg op. Zo’n boterham is dus ook ideaal als je gezond eet want je kan zoveel groentes (en dus voedingsstoffen, vezels, mineralen, vitaminen, …) toevoegen als je maar wil.

We maken ons beleg dan wel zelf, maar dat wil niet zeggen dat het moeilijk is. We hebben voor dit pompoen beleg 4 ingrediënten nodig. Ik daag jullie uit om in de winkel op zoek te gaan naar a) een beleg dat al geen toegevoegde suikers heeft, b) een beleg waarvan de ingrediënten zo kort is als de ingrediëntenlijst hieronder. Juist ja! ;) Reden genoeg om het zelf eens te proberen. Buiten een goede staafmixer (ik gebruik mijn handy dandy MultiQuick 7 van Braun) heb je ook geen keukentools nodig. Op naar het recept!

Pompoen beleg

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
10 boterhammen

Ingrediënten

  • een kleine butternut 400 à 500g
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel roomkaas light of gewoon
  • 1 tl gedroogde tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de butternut en snij in blokjes.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoen over. Drizzle er een eetlepel olijfolie over, de tijm en kruid met peper en zout.
  • Zet voor 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de laatste 3 minuten van het bakken de cashewnoten toe aan de bakplaat en laat ze mee roosteren.
  • Laat de pompoen even afkoelen. Doe dan samen met de cashews in een maatbeker en maal fijn met de staafmixer. Je kan het tot een super smeuige massa pureren of nog een beetje bite laten. Hou eventueel een deeltje van de pompoen apart om later bij op je boterham te leggen.
  • Voeg de roomkaas toe, kruid met peper en zout en maal fijn.
  • Bewaar de spread tot 4 dagen in de koelkast in een afgesloten potje.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Pompoen beleg

Nog goesting?

Lunch
01:00

Salade met rode biet, feta en peer

Lunch
00:10

Toast avocado caprese

Lunch
00:15

Zomerse wrappizza met zalm, avocado & kappertjes

Lunch
00:40

Wortel gember soep

Lunch
00:45

Quiche met gekarameliseerde ui, ricotta & tomaat

Soep
00:50

Goed gevulde erwtensoep met spek

Lunch
00:50

Bloemkool taart met spinazie

Lunch
00:15

Spicy wortelsalade