Braun MultiQuick 7 staafmixer review + 3 halloween recepten

braun review staafmixer halloween

Mijn liefde voor de Braun staafmixers

Diegenen die mij al van het begin volgen, weten dat ik een DIE HARD Braun Staafmixer fan ben, haha! Van alle keukentools die er in huis te vinden zijn, is de staafmixer misschien wel mijn favoriet. Hij was er al in mijn begin-Kokerellen-tijd (het enige keukentoestel dat ik toen had als ik me niet vergis) én het toestel is zo veelzijdig. Doordat ik geen alternatief had, ontdekte ik dan ook dat je de staafmixer voor alles kan gebruiken. Ik had de mijne (een Braun met toebehoren) van mijn schoonmama gekregen voor Kerst. Man, wat heb ik dat ding veel gebruikt! Niet alleen de staafmixer zelf, maar ook de hakmolen en klopper. Ik was fan!

Een paar Kokerellen-jaren verder – in begin 2017 -, kreeg ik van Braun een mailtje met de vraag of ik hun nieuwste staafmixer wilde proberen, met ACTIVEBlade-technologie. ACTIVE watte? Ik had er nog nooit van gehoord! Maar mijn veelvuldig gebruikt toestel was stilletjes aan aan vervanging toe. Dus ik zei gretig ja en testte ik hem grondig uit.

De nieuwste Braun MultiQuick 7-staafmixer

braun review staafmixer halloween

Fast forward naar september 2019. Ik word uitgenodigd bij Braun HQ in Mechelen om hun nieuwste culinaire snufjes te komen bekijken én om een heel leuke samenwerking vast te leggen. Met het pronkstuk – de Braun MultiQuick 7-staafmixer – onder mijn arm loop ik vol ideeën richting mijn auto. In tussentijd heb ik dit toestel al gretig kunnen testen, en wil ik 1) graag mijn ervaringen met jullie delen in deze review en 2) een heleboel toffe recepten uitwerken zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen in de keuken! BONUS: omdat Halloween tegenwoordig toch HOT HOT HOT is, deel ik onderaan nog drie heerlijke Kokerellen recepten gemaakt met de Braun MultiQuick 7 met een griezelige Halloween twist (spoiler: het zijn allemaal poepsimpele trucjes!).

“Maar Ellen, een staafmixer is toch een staafmixer?”. Dat is dus NIET waar! Ik heb in mijn leven al menig staafmixer aan mijn allesziend oog onderworpen en ik kan je verzekeren: een aspergesoepje met een slechte staafmixer wil je niét opeten. Als je er dan toch eentje aanschaft, kan ik je deze Braun MultiQuick 7 (met accessoires) echt heel warm aanbevelen. Waarom? Let me tell ya!

  • Pureren is een MAKKIE. Dankzij de ACTIVEBlade-technologie (fancy term voor: de staafmixer heeft een voet bestaande uit twee delen die los van elkaar kunnen bewegen) wordt pureren heel gemakkelijk zonder veel druk te moeten zetten. Ook bij hardere items.
  • Harde(re) ingrediënten zijn geen probleem. Ik maakte er al notenboters mee, smoothiebowls, pesto en crushed ice. Allemaal zonder problemen. Ik vermoed dat de 1000W motor er voor iets tussen zit, maar daar ken ik het fijne niet van. Haha!
  • Het neemt heel weinig plaats in beslag. Belangrijk om rekening mee te houden in een kleine keuken in de stad bijvoorbeeld! De staafmixer en de hakmolen zijn super van formaat en je kan ze gemakkelijk opbergen en er letterlijk alles mee maken wat je anders in een blender of foodprocessor zou doen.
  • Fijner en zachter resultaat dan ik bij andere staafmixers zie. De voet van de staafmixer (ook wel de POWERBell Plus-staafmixervoet genoemd) heeft een extra mesje aka sneller en beter resultaat.
  • De voet is afneembaar! Echt niet alle staafmixers hebben dit. Het is niet alleen gevaarlijker (iedereen laat dit ding wel per ongeluk eens in het stopcontact zitten), maar ook zo veel gemakkelijker om af te wassen. Ik klik de voet eraf en spoel meteen na het pureren onder stromend water. Easy peasy.
  • De snelheid van het pureren kan je zelf bepalen en aanpassen met één knop. Druk hem dieper in om harder te gaan, minder diep om zachter te gaan. Je snapt het wel! ;) Dit is zeker een pluspunt ten opzichte van het vorige model, waarbij hij automatisch vergrendelde (maar daar kon ik niet zo goed mee werken op de een of andere manier). Pro tip: begin zacht en ga dan steeds harder pureren. Zo krijg je de minste spatten.
  • Last but not least: de accessoires. Mijn favoriet? Zeker en vast de hakmolen. Dat ding heb ik in mijn leven al ZO VEEL gebruikt! Alles maak ik er in, van pesto, notenboters, pannenkoeken tot babyvoeding voor Anna. Dit mag je aan mijn vrienden en familie vragen: als ik iets aanraad qua keukentools is het steevast een staafmixer mét hakmolen.

Zoals je kan lezen, ben ik duidelijk fan. Ik raad dit product dan ook zéker en vast aan. Ik heb het alleen nog niet over de prijs gehad, maar ook die is echt heel budgetvriendelijk. Deze staafmixer kan je al in huis halen voor minder van 100 euro. Als je dan bedenkt hoe veelzijdig dit product is, lijkt me dat een koopje. Ideaal voor op je kerstlijstje? Of misschien nog voor de Sint? (haha) ;)

3 Halloween recepten met de Braun MultiQuick 7 staafmixer

Voor ik jullie laat gaan, deel ik graag op de valreep nog wat Halloween inspiratie. Ik koos hiervoor 3 recepten uit die al op de blog staan, allemaal te maken met de staafmixer die je zonder veel gedoe een Halloween make-over kan geven.

Vegetarische zwarte bonen burgers

braun review staafmixer halloween

Maak je ‘burgerbeslag’ met zwarte bonen, verse ui, look, ei en paneermeel. Je ui en look hoef je niet fijn te snijden. De staafmixer doet dit werk gewoon voor je! Beleg na het bakken de burgers met een lapje cheddar waar je griezelige gezichtjes uit snijdt. Nog wat bloed en het plaatje is compleet!

Thaise pompoensoep met kokos

braun review staafmixer halloween

Een heerlijk smeuïg soepje dat ik zo glad en zijdezacht krijg met deze staafmixer. 4 ingrediënten en je bent good to go! Versier de soep door achteraf twee cirkels kokosmelk bovenop de soep te gieten en met een tandenstoker van het midden van de kom naar buiten lijntjes te trekken. Voor het beste resultaat, zorg dat je kokosmelk en de soep dezelfde dikte hebben.

Cottage cheese pancakes

halloween braun review staafmixer

De beste pannenkoeken zijn cottage cheese pancakes. Gezond, gemakkelijk én heerlijk. En als je het deeg met de staafmixer pureert, wordt het erg glad en is het ideaal om te gebruiken voor deze prachtige spinnenweb-pannenkoeken. Teken nu eerst de 4 lijnen in stervorm en maak het web daarna af met twee cirkels.

Deze blogpost bevat een betaalde samenwerking. Desondanks is mijn mening over dit product volledig die van mezelf. Meer informatie over samenwerkingen kan je lezen in de disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *