pasta met broccoli, zalm en curry

Je hebt zo van die recepten die je eigenlijk ‘per toeval’ ontdekt. Deze pasta met broccoli is er zo eentje. Ik wilde eigenlijk dit recept maken maar had een paar ingrediënten niet meer op voorraad dus ging ik ze vervangen. Het resultaat? Een heerlijk nieuw receptje dat ik volgens mijn mama meteen op de blog moest zetten. ;) Ik luister altijd hé!

Sowieso dat broccoli en zalm een match made in heaven zijn. Voeg daar nog pasta en kokosmelk aan toe en je hebt een waardig avondmaal! Ik maak de currysaus from scratch maar geloof me. Het is gemakkelijker dan het een uit een pakje maken. Ik voeg een appeltje toe voor een zoete toets en ook een theelepel kokosbloesemsuiker. Niet noodzakelijk maar brengt – naar mijn bescheiden mening – alle smaken wel goed samen in deze pasta met broccoli.

Welke pasta je gebruikt is natuurlijk volledig jouw eigen keuze, maar ik hou voor deze saus wel van een langere dikkere pasta zoals een tagliatelle of linguini. Die laatste is echt mijn ultieme favoriet. Door dit type pasta te gebruiken blijft te saus goed kleven. Maar uiteraard ga ik je niet tegenhouden als je nog graag die overgebleven macaroni of fussili wil opgebruiken.

Ik wil het ook nog even over de zalm hebben voor we naar het recept voor de pasta met broccoli overgaan. Ik testte het recept zowel met verse zalm als met de diepgevroren versie. Ik deed ze beide meteen in de pan met wat kokosolie en liet ze bakken langs beide kanten (goudbruin en niet te vroeg omdraaien!) om er dan op het einde een beetje ahornsiroop en sojasaus aan toe te voegen. Héérlijk! En met diepgevrozen zalm smaakte het zeker zo goed.

Pasta met broccoli, zalm en curry

4.94 van 15 stemmen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 260 g linguini
 • 2 stronken broccoli of eventueel 1 broccoli en 1 courgette
 • 1 appel
 • 1 blik kokosmelk light of gewoon
 • 2 el (goede) currykruiden
 • 3 teentjes look optioneel

Voor de zalm

 • 4 zalmfilets
 • 1 el ahornsiroop
 • 1 el sojasaus

Instructies
 

 • Breng water aan de kook voor de pasta.
 • Snij ondertussen de broccoli in hapklare roosjes en als je look gebruikt, schil en plet met de pers.
 • Bak de broccoli (en look) voor zo'n 3 minuten aan op middelhoog vuur in een beetje (kokos)olie in een pan met hoge zijden.
 • Schil ondertussen de appel en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
 • Voeg de stukjes appel samen met de currykruiden en bak 1-2 minuten mee. Roer regelmatig om.
 • Voeg de pasta toe aan het pastawater en kook volgens de instructies. Giet af maar hou een kop pastawater aan de kant.
 • Doe de kokosmelk bij de broccoli en vul het blik half met water en voeg dit ook toe. Roer goed en breng aan de kook. Kruid af met peper en zout en eventueel een theelepeltje suiker of zoetstof.
 • Voeg de pasta toe aan de saus en voeg eventueel nog wat pastawater toe om de saus niet te droog te maken. Voeg de zalm toe, schep nog één keer om en serveer meteen.

Voor de zalm

 • Doe wat (kokos)olie in een pan en bak de zalm goudbruin langs beide kanten. Zet het vuur bij de diepgevoren zalm op middellaag, bij de verse op middelhoog. Uiteindelijk gaan we de zalm toch uit elkaar halen met 2 vorken dus je kan gerust even in de zalm snijden om te kijken of alles gaar is.
 • Draai het vuur uit en voeg de sojasaus en ahornsiroop toe. Haal de zalm met twee vorken uit elkaar en verdeel de marinade gelijkmatig over de zalm in de pan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!20 gedachten over “pasta met broccoli, zalm en curry”

 • 5 sterren
  Dit receptje stond al meerdere malen op het weekmenu. Het is dan ook héééérlijk!
  Ik gebruikte ook een keer kikkererwtenpasta i.p.v. linguini, een lekkere variant. :-)

  Bedankt Ellen x

 • Ik heb zalm in huis en ook broccoli en courgette. Ik dacht meteen aan dit receptje omdat ik er vorige keer echt goed mee scoorde in mijn gezin. Straks weer een heerlijke maaltijd op tafel toveren, dankzij Ellen! Merci!

 • Ik zocht een receptje niet te moeilijk, snel klaar en voedzaam, tadaaa dit was het. Als je een zalm-liefhebber bent is het echt een tof receptje. Ik heb alvast gesmuld ;-)

 • 5 sterren
  Dit is echt een super lekker en gemakkelijk gerecht! Normaal gezien ben ik niet zo’n fan van zalm maar in combinatie met alle ingrediënten is het heerlijk! Mijn vriend die niet graag vis eet, heb ik hiermee ook kunnen bekoren. Dit gerechtje staat maandelijks op onze menu én hierdoor zijn we meer vis gaan proberen in het algemeen.

  • 5 sterren
   Hierbij de commentaar van mijn lief terwijl hij dit gerecht aan het koken is.
   – kokosolie, is dat die kokosmelk? (Het lag al in de pan)
   – kijk zie… dat is nu een logische opbouw van een gerecht! Zo stap per stap
   – die moet echt een kookboek maken!
   – paniek paniek paniek! (het water kookte over)
   – wow, die pasta is nogal lekker! Ik kan nogal koken he zeg!
   Algemeen besluit: goedgekeurd!

 • Dit receptje al meerdere malen uitgeprobeerd. Wij en ons zoontje zijn er verzot op! Wat een heerlijke smaakcombinaties en eenvoudig te maken. Wij zijn fan!

 • 5 sterren
  Ik haal mijn inspiratie nergens anders meer dan bij Ellen! En mijne man vind dat dik in orde!
  “Dit gerechtje mag iedere week op tafel komen” zei hij gisteren nog! En ik kan hem geen ongelijk geven! Zo lekker!

 • 5 sterren
  Een super lekker receptje! Originele smaken, wat oosters geïnspireerd met toch gemakkelijk te vinden ingrediënten en weinig werk.
  Kortom, het was een succes bij mij en de tafelgenoten!

  • 5 sterren
   Heel lekker receptje. Het is gezond, maar toch is het een echt comfort food receptje. Alle ingrediënten zijn op zich heel lekker en ook echt een super lekkere combinatie. Een echte aanrader die vaker terug komt hier thuis.

 • 5 sterren
  Heerlijk gerecht! De appel die erbij zit is echt een grote meerwaarde. Ik gebruikte stroop in plaats van ahornsiroop.

 • 5 sterren
  Heeeel lekker! 👌
  Zelf ben ik geen liefhebber van zalm, dus wij maken deze pasta meestal met kippenblokjes, ook een top combinatie 😊🤤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.