Boke met ricotta-erwtenspread
Jaa, kijken jullie ook zo uit naar dit weekend? De zon gaat daadwerkelijk schijnen én het wordt gewoonweg blotenbenen-warm! Hoog tijd dus om de frisse lenterecepten boven te halen, zoals deze heerlijke ricottaspread met erwtjes. Ideaal als vegetarisch broodbeleg of je kan hem ook prima op tafel zetten als dip met wat versneden groentjes of stukjes brood.
Waar wij thuis vaak mee sukkelen is gemakkelijk broodbeleg. Nu Mr. Kokerellen vegetariër is, eet hij veel minder kant-en-klare slaatjes dan vroeger, maar soms is dat wel gemakkelijk. Maar heb je de ingrediëntenlijst van die veggie slaatjes al eens bekeken uit de winkel? Die lijkt wel eindeloos! Veel beter dus om ze zelf te maken. Daarom experimenteer ik regelmatig met nieuwe spreads. Deze was alvast een succes.
Ingrediënten
- 200g diepvrieserwtjes
- 1/2de bouillonblokje
- 200g ricotta
- een handjevol verse basilicum
- 2 dikke bruine boterhammen
- een handjevol babyspinazie
Werkwijze
- Kook de diepvrieserwtjes gaar in ruim kokend water met het bouillonblokje voor ongeveer 6-7 minuten.
- Giet ze af en spoel ze af onder wat koud water, zo behouden ze beter hun groene kleur.
- Doe de erwtjes samen met de ricotta en de basilicumblaadjes in een keukenmachine of pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Besmeer je boterham royaal met de ricotta spread en werk af met wat babyspinazie.
Smakelijk!