Zomerse pasta met erwtjes en pancetta

Heerlijk die zwoele zomeravonden die voor de deur staan! Dit pasta gerechtje past daar dan ook pĆ©rfect bij. Met ons kleine ukje erbij lukt het me niet altijd om eten op tafel te zetten. Soms heb ik letterlijk geen hand vrij de hele dag. De mama’s onder ons zullen dit vast wel herkennen. :) Toen ik deze pasta uittestte, lukte dat gelukkig wel. Vooral ook omdat hij op een kwartiertje klaar was. En dan wil je net die eerste hap in je mond steken & hoor je ineens weer een kreetje. Herkenbaar? ;)

Deze pasta is in 15 minuten klaar (love it!) en bevat een super smakencombinatie. Ik bak wat pancetta (Italiaans soort spek) krokant (geeft een krokantje, maar ook zo veel smaak), samen met wat look. Daarna doen we er wat roomkaas en pastawater onder (het geheim van elke goede pastasaus) en we gooien er een gezonde dosis erwtjes bij. Klaar is kees! Ik werk het gerechtje af met het sap en zeste van een halve citroen voor een extra frisse toets. Of jij dat ook wil doen, mag je natuurlijk volledig zelf beslissen. Serveer de pasta met een fris slaatje aan de zijkant of met wat ciabatta en je hebt een heerlijk avondmaal om U tegen te zeggen.

Zomerse pasta met erwtjes en pancetta

Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400g pasta
  • 400g diepvrieserwtjes
  • 150g roomkaas (light)
  • 2 teentjes look
  • 100g pancetta*
  • 30g Parmezaanse kaas
  • 1/2de citroen

Werkwijze

  1. Zet een grote pot op het vuur met water en breng aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de instructies. Hou een kopje pastawater apart alvorens de pasta af te gieten.
  2. Pel de teentjes look en hak in fijne stukjes of pers met een lookpers.
  3. Snij de pancetta in dunne reepjes en bak in een pan (geen extra olie nodig) voor ongeveer 3-4 minuten tot het spek krokant is. Voeg dan de fijngehakte look toe en bak een minuutje mee.
  4. Voeg de roomkaas toe samen met het kopje pastawater en de erwtjes. Kruid goed met peper en zout.
  5. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 6 minuten tot de erwtjes gaar zijn en de saus wat is ingedikt.
  6. Pers de citroen uit en voeg deze helemaal op het einde toe aan de saus.
  7. Voeg de pasta toe, schep alles goed om en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Notes

*Je kan ook gewone spekreepjes gebruiken.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *