Poké bowl met zalm

Yes, hier zijn we er dan mee! Na veelvuldige vragen van jullie, schrijf ik graag het recept uit voor mijn poké bowl met zalm. Ik hou van alles in een kom. Is het ontbijt, lunch of avondeten? Als het in een kom zit ben ik er meestal blij mee! Ik speelde vroeger zelfs met het idee om een ‘bowls only’ tentje te openen. Gepassioneerd door gerechten in een kom zou je kunnen zeggen. :)

Deze poké bowl met zalm behoort zeker bij mijn favoriete kom recepten. Heel gemakkelijk om te maken (ik deel zo nog een paar hacks om het zo snel mogelijk op tafel te krijgen) en heerlijk van smaak. Ik mix graag allerlei groenten en fruit zodat je de een variëteit krijgt aan texturen.

Poké bowl met zalm: welke zalm en welke groenten?

Toen ik in mijn stories liet zien hoe ik deze poké bowl met zalm klaarmaakte, kreeg ik veel vragen over de zalm. Dat is namelijk een gewone verse zalmfilet van de visboer of uit de supermarkt. Het concept van de poké bowl komt uit Hawai, waar poke in plakken snijden betekend. De poke is een gerecht waarbij verse, maar rauwe vis fijngesneden wordt. Heb je het niet zo voor rauwe zalm, of ben je het niet gewend om het zelf klaar te maken? Dan kan je ook voor gerookte zalm gaan als alternatief of zelfs je zalm even bakken nadat je hem gemarineerd hebt.

Wat de groenten betreft, kan je bij deze poké bowl volledig je eigen zin doen. Ik kies voor mijn favoriete smaak-, textuur- en kleurcombinatie, maar neem vooral wat JIJ lekker vindt! De groenten die ik heerlijk vind voor deze poké bowl met zalm zijn: radijsjes, komkommer, edemame, wortel en avocado. Ik deed er ook wat vers gesneden mango bij voor een lichtzoete toets. Heerlijk!

Poké bowl met zalm

4.86 van 14 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de zalm

 • 200 gram zalmfilet
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 eetlepel sesamzaadjes

Poké bowl samenstellen

 • 300 gram gekookte rijst ik neem zo'n kant-en-klaar zakje
 • 1 theelepel rijstazijn
 • een snuifje suiker/zoetstof optioneel
 • je favoriete groenten en fruit ik gebruik avocado, radijs, komkommer, wortel, edemame, mango

Een lekker sausje

 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel chilisaus

Instructies
 

Voor de zalm

 • Snij de zalmfilet in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
 • Doe de zalm in een kommetje samen met de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes. Dek af en zet in de koelkast terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt.

Poké bowl samenstellen

 • Kook de rijst indien nodig. Meng de licht afgekoelde rijst met de rijstazijn, peper en zout. Voeg eventueel snuifje zoetstof toe.
 • Maak dan je groenten voor de poké klaar. Kook eventueel edemame volgens de verpakking, spoel af onder koud water. Ik kies ervoor om mijn groenten niet te snijden maar dunne reepjes te maken met een dunschiller. Zo maak ik stukjes van de komkommer, wortel, radijsjes. Snij als je avocado en mango gebruikt in kleine stukjes.
 • Verdeel de rijst over een grote kom. Verdeel daarbovenop de groenten en zalm. Maak een sausje door de mayo samen met de chilisaus te mengen.
 • Serveer met wat extra sojasaus en eventueel extra sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


14 gedachten over “Poké bowl met zalm”

 • 4 sterren
  Voor het eerst een poké bowl gemaakt en ik ben verschoten hoe gemakkelijk dit is!
  De rijst was bij mij iets wat aan de droge kant (hiervoor alle tips welkom!).
  De marinade van de zalm was om de vingers van af te likken!
  Dit komt zeker nog eens op tafel!

 • 5 sterren
  Een zalig makkelijk receptje om te maken. Hier thuis zijn we allemaal verkocht! Het pikant sausje maakte het ook helemaal af voor ons. Ik gebruikte de Thaïse rijst van Boni en was bij ons perfect! ☺️

 • Als ik aan mijn zoon vraag; wat wil je vanavond eten…? Spaghetti, ovenschotel, pokébowl van kokerellen… zegt hij spontaan. POKÉBOWL !!!
  Vind ik niet erg, want het is superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken…
  Dit is echt wel de favoriet van ons gezin. Recept werd al meermaals doorgegeven en gesmaakt! Dankjewel Ellen 😋😋😋

 • 5 sterren
  Zo makkelijk en zo heerlijk. Puur genieten op een warme zomerdag! Alweer een kokerellen-receptje dat absoluut voor herhaling vatbaar is :)

 • 5 sterren
  Zo makkelijk, snel en heerlijk. Puur genieten op een warme zomeravond! Alweer een kokerellen receptje dat zeker voor herhaling vatbaar is :)

 • 5 sterren
  Amai wat hebben wij genoten van deze poke bowl, overheerlijk. Al veel gegeten maar nog nooit zelf gemaakt, ik wist niet dat het zo eenvoudig was. Ik deed er nog wat extra gedroogde uitjes bij maar de rauwe groentjes geven op zich ook voldoende beet. Alleszins voor herhaling vatbaar. Thank you @Kokerellen!

 • 5 sterren
  Mmm dat was weer heerlijk!
  Ik voegde nog wakamé toe en sriracha mayonaise.
  De gemarineerde zalm was hemels,
  Voor de rijst gebruikte ik een zakje van Lassie ‘poke bowl’.
  Perfect!
  Dankjewel, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.