Ontbijtcake met zomerfruit

Deze ontbijtcake met sappig zomerfruit is een ideale manier om je vaste waarden bij het ontbijt eens op een andere manier te presenteren. Het resultaat? Een originele en heerlijke fluffy maar toch smeuïge ontbijtcake die je in stukken licht warm aan je tafelgenoten kan serveren. Een ideale manier om niet in een saaie ontbijt routine te vervallen.

Cake als ontbijt in een handomdraai

Deze ontbijtcake bestaat uit een heleboel ontbijt klassiekers, waaronder:

  • Havermout
  • Yoghurt
  • Eieren
  • Vers fruit

Voeg ze samen met een paar andere ingrediënten en het recept voor deze ontbijtcake met zomerfruit is geboren.

De perfecte mix tussen cake en broodpudding

Ik gebruik voor dit recept geen vetstof, maar in plaats van een deel van de suiker en vetstof prak ik twee rijpe bananen. Zo krijg je een luchtige, krokante buitenkant en een iets kleffere en smeuïge binnenkant. Heb je liever een iets drogere, meer op een ‘klassieke’ cake gelijkend eindresultaat? Vervang de bananen dan door 80g gesmolten boter of kokosolie. Voeg eventueel een beetje extra zoet toe.

Ontbijtcake met yoghurt

Deze ontbijtcake maak je met ingrediënten die je vast in huis hebt, zo simpel is dit recept. Aangezien dit recept maar een handvol ingrediënten vraagt, kies ik voor erg smaakvolle producten. Zorg dat je bananen goed rijp zijn. Dit is belangrijk voor de textuur en dan hebben ze meer zoetkracht. Daarnaast kies je best voor een volle smeuïge en zachte yoghurt. Ik heb standaard de 500g brikken Inex volle natuuryoghurt in huis. Niet alleen is deze ongesuikerde yoghurt van Belgische bodem, maar heerlijk romig en vol van smaak. De brikken kan je gemakkelijk hersluiten dankzij de draaidop, zo handig! In combinatie met de potjes Inex half volle natuuryoghurt (licht gesuikerd of met een smaakje) zijn het perfecte vaste waardes voor jouw ontbijttafel.

Ontbijtcake met zomerfruit

5 van 5 stemmen
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g havermout
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 250 ml Inex yoghurt natuur
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 g ahornsiroop/honing
  • 2 rijpe bananen bananen

Toppings

  • 200 g vers fruit ik nam frambozen en blauwe bessen
  • Een handvol amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Bekleed een bakvorm met bakpapier of boter heel erg goed in (ik nam een langwerpige ovenschaal, maar een vierkante of ronde bakvorm kan ook).
  • Doe de droge ingrediënten (havermout, bloem en bicarbonaat) samen met een snufje zout in een grote kom en meng goed met een garde.
  • Plet de bananen in een kleinere kom. Voeg de eieren, melk, Inex yoghurt natuur en honing toe en klop met een garde tot een glad mengsel.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge. Meng tot alle ingrediënten net gemixt zijn, zodat je het beslag niet overwerkt.
  • Voeg dan het vers fruit toe (snij grotere stukken eventueel doormidden) en spatel eronder, of je kan ze ook bovenop verspreiden.
  • Schep het deeg in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de amandelschilfers bovenop en plaats in de oven voor 35-45 minuten (afhankelijk van je bakvorm). Test met een satéprikker alvorens je je cake uit de oven haalt. Laat de ontbijtcake minimaal 30 minuten afkoelen, dan snijdt hij gemakkelijker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eet smakelijk! X

Hou je van ontbijten en ben je nog op zoek naar meer ontbijtinspiratie? Neem dan zeker een kijkje op de ontbijt-pagina. Liefs, Ellen

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Inex. Voor meer informatie over samenwerkingen, lees mijn disclaimer.



12 gedachten over “Ontbijtcake met zomerfruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.