Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen

IMG_9864 copy

Oeh lala, kunnen jullie geloven dat deze pannenkoeken perfect binnen 1 maand suikervrij passen? Hoe fantastisch is dat! Daarom laat ik jullie vandaag dan ook met heel veel plezier zien hoe je deze fantastische pannenkoekjes kan maken om jezelf ’s ochtends eens lekker te verwennen.

Boekweitmeel is toegelaten tijdens onze challenge en kan daarom mooi dienen als een vervanger voor klassieke bloem. Het heeft een stuk lagere glycemische index, het is voedzaam en erg licht verteerbaar én bovendien is het ook glutenvrij. Ideaal voor diegenen die een goed alternatief zoeken voor gewone tarwebloempannenkoeken omdat ze gluten vermijden.

Deze pannenkoeken zijn ongelofelijk makkelijk om te maken en de combinatie met de blauwe besjes is heerlijk. Ze zijn natuurlijk optioneel, je zou ze prima kunnen weglaten. Maar ik vind dat ze toch een extra toets geven aan deze pannenkoekjes waar ik dol op ben. Ik hou van kleine fluffy pannenkoekjes, maar als je wil kan je het bakpoeder ook weglaten en wat extra melk toevoegen aan het deeg om grote platte pannenkoeken te maken. That’s up to you!

Ook hoef je niet per se de yoghurt toe te voegen, maar opnieuw hou ik er van om verschillende smaken samen te mengen & de yoghurt past perfect bij het nootachtige boekweitmeel en de zoete besjes. En wat misschien nog het beste is, het voorziet je pannenkoeken van een goede boost in eiwitten, zodat je lang een verzadigd gevoel krijgt en er dus tegenaan kunt tot de middag!

IMG_9870 copy

Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen

Aantal personen: 3 à 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 500 ml melk
  • 100 gr yoghurt
  • 100 gram blauwe bessen

Werkwijze

  1. Meng het bakpoeder onder het meel in een kom en voeg de melk en yoghurt toe.
  2. Verwarm een pan voor op het vuur en doe er twee eetlepels deeg in per pannenkoek. Bedek de bovenkant met wat blauwe bessen. Laat bakken tot luchtbelletjes naar boven komen en bak dan nog 30 seconden aan de andere kant.
  3. Bak alle pannenkoeken op en werk eventueel af met wat ahornsiroop, extra yoghurt en blauwe bessen

Smakelijk!

IMG_9866 copy

Zo lijkt suikervrij eten toch niet zo erg, nietwaar? Zouden jullie dit proberen? Of hebben jullie dit al eens gegeten! Let me know!13 gedachten over “Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *