De allerlekkerste (vegan) wafels

Hier zijn ze dan! Deze heerlijke vegan wafels kon je al een paar keer op Instagram voorbij zien komen en wat was de vraag groot om ze snel op de blog te delen. Dan doen we dat natuurlijk met veel plezier. Misschien iets om morgenvroeg op de menu te zetten voor je Valentijn? ;)
Deze wafels zijn de perfectie zelf! Ze zijn gezond (toch een heel pak gezonder dan traditionele wafels), waardoor je ze perfect als ontbijt kan eten met wat vers fruit. Maar, je kan ze ook gemakkelijk meenemen als snack wafels. Daar zijn ze namelijk ook zeer geschikt voor. Maak een hele lading en bewaar de overschotjes in zakjes in de diepvriezer en haal ze uit een paar uren voor je ze nodig hebt. Hou je van krokante wafels? Dan is mijn geheime truc om ze nog 1x in de broodrooster te doen voor je ze op eet. Dan worden ze super krokant en warm. Héérlijk!

Ik gebruik voor dit recept een mengeling van havermout en gewone bloem omdat dit een perfecte textuur geeft voor de wafels met nog genoeg voedingsstoffen. Je kan zelf spelen met de hoeveelheden als je wil. Maar als je meer bloem gebruikt, dan gaan ze meer naar standaardwafels smaken. Dat laat ik aan jou over. :) Heb je even, laat het deegje dan 10 minuten staan. Dan zijn je wafels extra fluffy!
Ingrediënten
- 180 g zelfrijzende bloem*
- 80 g havermeel/havervlokken
- 80 g ahornsiroop
- 2 el olie
- 300 ml amandelmelk + 1tl azijn**
Instructies
- Doe de amandelmelk en azijn in een glas en laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarzet.
- Verwarm ondertussen je wafelijzer voor. Ik zette de mijne iets verder dan halfweg.
- Doe de bloem en de haver bij elkaar en mix goed door. Voeg een klein snuifje zout toe.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet daarin de ahornsiroop, olie en melk. Meng goed door.
- Vergeet je wafelijzer niet in te oliën en doe dan het deeg in het wafelijzer. Bak voor zo’n 3 minuten of tot goudbruin.
- Serveer met je favoriete fruit. Ik maakte de snelste coulis aller tijden: blauwe bessen in een pannetje opwarmen met wat ahornsiroop.
- Notes
Notities
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Ik lust wel zo’n fluffy wafeltje ?
Kom maar af! :)
Hoi Ellen, welk wafelijzer heb jij? grtjes
Dag Ans,
Ik heb een heel goedkoop wafelijzer van DOMO (Piet H. collectie als ik me niet vergis). Ooit eens bij Media Markt gekocht. Prima aankoop! Lijkt me zeker een toestel waar je niet teveel aan uit moet geven in het begin.
Liefs,
Ellen
Welke wafels vind jij het lekkerst? Deze of de ‘gewone’ havermoutwafels ?
Ik wil zondag graag voor het eerst eens ontbijtwafels maken maar twijfel een beetje welke van de twee ik ga maken!
Allebei! Deze zijn iets “ongezonder” en dat proef je ook wel! ;)
Dus afhankelijk of je voor echt gezond wil gaan, of gewoon heerlijk wil genieten heb je twee opties! :)
Groetjes,
Ellen
Ze zijn heerlijk. Hoe lang kan je ze gewoon bewaren?
Hi Lotte! Goede vraag, ze blijven meestal niet zo lang leven bij mij thuis. haha! Ik zou zeggen 3-4 dagen! In de koelkast iets langer of je kan ze ook gemakkelijk invriezen en dan even in de broodrooster doen.
Super makkelijk en keilekker! Kijk al uit naar mijn ontbijt morgen.. vegan wafeltje in de broodrooster met vers fruit😍
Deze wafeltjes gemaakt met havermelk (no sugars) en ze zijn echt zalig. 😋
In het kader van de ‘no waste’ tips heb ik met restjes blauwe, rode en braambesjes en een beetje maple syrup een lekkere coulis gemaakt.
Nu nieuwsgierig naar de broodroostertest morgenvroeg.
Ideaal! Fijn te horen dat het smaakte!
Liefs,
Ellen
Hoi! We hebben veel recepten uitgetest maar dit is onze favoriet! We maken ze met speltbloem en havermelk, heerlijk!
De titel is niks overdreven, dit zijn gewoon echt de allerlekkerste vegan wafels! (en ik heb er al heel wat geprobeerd) bedankt voor het top receptje!
Ik beken dat ik de ‘vegan’ receptjes normaal al sneller voorbij ga en ga voor al de andere recepten op je blog, maar nu met de kids en de intolerantie hier heb ik me er toch aan gewaagd: heerlijk!! Echt, kei lekker! Ze komen mee op de favorieten lijst!
Wij eten al een tijd vegan. Veelal krijgen we de reactie.. amai dan eten jullie geen eieren meer?
Hoe kan je dan gebakjes maken? Wel deze wafeltjes bewijzen dat eieren totaal niet nodig zijn.
Een receptje dat wij graag opslaan want het is super eenvoudig om te maken met de kindjes en de wafeltjes zijn echt heel fluffy en smakelijk!
Top formule voor ons! Dankjewel Ellen!
Goede morgen ,
De wafels zien er super lekker uit :-)
Zou het ook met glutenvrij zelfrijzend bloem lukken denk je ?
Fijn weekend
Hoi Peggy,
Een goede glutenvrije mix moet volgens mij wel lukken! Voeg zeker wat extra bakpoeder toe. :)
Groetjes,
Ellen