Speculaas truffels. 2015 zit er bijna op. Daarom gaan we ook afscheid nemen met een knal hier op Kokerellen. Vorig jaar was de oreotruffel één van de populairste receptjes tijdens de feestdagen en vandaag presenteer ik jullie een evenwaardige tegenstander, de speculaas truffels!
Zacht, smeuïg, zoet met een krokant buitenlaagje. Deze speculaas truffels zullen zonder meer je favoriete nieuwe dessertje worden. Net zoals de oreotruffels zijn ze super gemakkelijk te maken, je hebt er namelijk enkel speculaas en roomkaas voor nodig. Could it be? Ik kan bijna zelf niet geloven hoe eenvoudig ze zijn. En die smaak, wat een bom!
Om de truffels een feestelijke toets te geven, rolde ik ze in gesmolten witte chocolade. Wauw, nadat de chocolade uithardt in de ijskast, bijt je eerst in een krokant buitenlaagje om dan de smeuïge binnenvulling te ontdekken. Valt het op dat ik er geen genoeg van kan krijgen? ;)

Heb je nu niet zoveel tijd of geen zin in dat gedoe met die gesmolten chocolade? Laat de balletjes dan zo of rol ze eventueel in wat gehakte noten, nog meer speculaaskruimels, kokosrasp of in cacao. Vast en zeker ook een zeer goede combinatie. En wat nog het allerbeste is? Je kan deze speculaas truffels prima een dagje op voorhand maken. Bewaar ze in de ijskast of eventueel zelfs in de diepvriezer en klaar is kees wanneer je op weg bent naar je volgende feestje.
Ingrediënten
- 200 gram speculaas
- 100 gram roomkaas vb. philadelphia natuur
- 200 gram melk chocolade optioneel
- 50 gram witte chocolade optioneel
Instructies
- Maal de speculaas fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje en maal met een deegrol tot kruimels.
- Meng de roomkaas onder de kruimels tot het een eenvormig deeg vormt.
- Rol balletjes van het deeg en leg op een bord.
- Laat de balletjes 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Rol de truffels in cacao, speculaaskruimels of kokos voor een snelle afwerking.
- Wil je de truffels helemaal afmaken? Ga dan voor een buitenlaagje van melk of witte chocolade.
- Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetje en smelt in de magnetron.
- Rol de balletjes 1 voor 1 in de chocolade en leg ze op een bakpapier om op te stijven.
- Plaats de balletjes een half uurtje in de ijskast of in de diepvriezer.
- Werk eventueel af door nog wat melkchocolade te smelten en daarna deze over de balletjes te drizzelen.
Eet Smakelijk! X Ellen
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
Benieuwd wat ik vandaag aan het koken ben? Check zeker mijn Instagram pagina!

Heerlijk! Fijne jaarwisseling Ellen!
Dank je wel Nicole! Voor jou ook een spetterend 2016 gewenst!
Oef Ellen, die zien er heerlijk uit! Alvast een goed 2016 toegewenst!
Dank je wel! Jij ook Bas, mag 2016 alles in petto hebben wat je wenst!
Ziet er ook weer lekker uit! Misschien moet ik dit ook eens proberen :-)
Fijne jaarwisseling en gelukkig 2016!
Dank je wel! Voor jou hetzelfde!
Man, man, man…Deze zijn echt sooooo delicious!!! Niet normaal!
hahahaha thanks girl!
Voor deze heerlijke speculaastruffels heb je slechts drie ingredienten nodig! Het resultaat? Meer gesnoep dan Sinterklaas en zijn pieterbazen op kunnen.
Dit recept is even simpel als geniaal. En zo lekker!
Overheerlijke truffels en super eenvoudig!! Het recept is alvast bij verschillende personen beland die dit ook willen uitproberen!
Super lekker en makkelijk recept! Wij zijn fan!
Zeer gemakkelijk om te maken en enorm lekker! Mijn collega’s waren fan! Perfect als zoetje bij de koffie.
Snel, eenvoudig en heerlijk!
Heerlijk & simpel! Ik heb ze voorlopig zonder chocoladelaag gemaakt.
Super leuk en makkelijk recept! Heel lekker ook!
Superlekker en gemakkelijk recept! De chocolade variant is hier het populairst maar die met cacao en speculaaskruimels zijn ook top! Leuk om te maken maar ook als cadeautje te geven met de feestdagen! Gegarandeerd punten scoren bij de (schoon)familie ?.
Gemakkelijk omwille van de weinige ingrediënten en een absolute topper om bij de koffie of de thee te serveren! Voor deze truffel krijg ik altijd complimenten… dikke merci voor het recept, dit wordt een blijvertje! Prettige feestdagen!
SUPER lekker en heel gemakkelijk om te maken!
Super gemakkelijk om te maken en heerlijk !
Aanrader!
Zalig lekker en nog gemakkelijk ook! Topreceptje!
Amai echt goddelijk deze speculaas truffels! Stonden al lang op mijn lijstje om te maken en eindelijk gelukt. En zo simpel! Toprecept!
Zooo lekker en makkelijk! Deze gaan hier zeker nog gemaakt worden!
Heel lekker en eenvoudig klaar te maken :-)
Top! Superlekker en snel gemaakt!
Heeel lekker en simpel receptje! Snel en gemakkelijk :))
Ik maakte ze met witte chocolade. Heel lekker maar gevaarlijk: zo verslavend. ?
Vraagt beetje oefening om ze mooi rond te krijgen zoals op de foto bij jou. Maar komt zeker in orde want ik ga ze zeker nog eens maken.
Echt zó lekker en ook erg snel klaar!
Gemaakt voor het koffie uurtje op de camping ze vonden het erg lekker het recept van jou gaat nu ook in duidsland gemaakt worden gr. Kittyl
Zalig lekker! Aangezien ik nog wat moet oefenen voor ze mooi rond zijn als op de foto zullen ze zeer binnenkort opnieuw gemaakt worden.
Zalig lekker!
Zo simpel om te maken en toch was iedereen onder de indruk.
Super snel en gemakkelijk om te maken en daarbovenop nog een SUPER LEKKER!
Weekends are for baking of na jouw mail van vorige week werd het “no baking”, Ellen.
Deze speculaas truffels zijn zo easy peasy te maken en ooooh zo lekker.
De helft gemaakt met lekkere chocola rond. De andere helft met speculaaskruimels.
Qua uitzicht waren ze minder mooi dan de jouwe maar de smaak maakte dat meer dan goed.
Super lekker en leuk om cadeau te geven.
Ineens verlost van te veel speculaas en chocolade.
Leuk om met de kindjes te maken.
Kei goed idee inderdaad! De allerlekkerste restjes OOIT! :)
Al meermaals gemaakt & ‘t zijn de lekkerste truffels ooit. Super gemakkelijk recept ook!
De max! Ben blij dat ze smaakten.
Deze speculaastruffels waren even snel gemaakt als opgesmuld! Supersimpel, supergoed!
Joepie!
Zalig! Simpel en je kan helemaal freestylen in de toppings die je op de balletjes doet. Ik koos voor kokosrasp en witte chocolade! Heerlijk!
Deze truffels gemaakt voor oudjaar en ze vielen enorm in de smaak! Zo eenvoudig en echt heerlijk! Gemaakt met verschillende soorten chocolade.
Overheerlijk!