4.67 van 12 beoordelingen

Bananen pudding

Deze bananen pudding is ON-GE-LOFELIJK lekker. Vooral als je de ingrediëntenlijst ziet. Dit is een van de makkelijkste en snelste desserts die je op tafel kan zetten, maar oh zo lekker! Romige zachte en smaakvolle vanillepudding, schijfjes frisse banaan en zachte koekjes die de pudding een heerlijke ’taart’ sensatie geven. Maar dan in een opschepbare pudding. Je zal het eens moeten testen om te weten wat ik bedoel. :-)

De beroemde bananen pudding

In April ’24 ging ik met mijn gezin naar NYC, een food walhalla zoals je wellicht weet. Ik zette een aantal iconische dessert tentjes op de ’to eat’-lijst en daar hoorde natuurlijk een bezoekje aan Magnolia Bakery bij. Ze zijn bekend voor hun cupcakes, taarten én hun onweerstaanbare bananen pudding. De prijs voor een klein potje is wel minder onweerstaanbaar, let me tell you.

Nu heeft de bakerij ook een eigen kookboek uitgebracht waarin hét recept voor deze banana pudding onthult werd. Wat bleek? Niemand had kunnen voorspellen dat het recept zo eenvoud zou zijn en bovendien gebruik maakt van kant-en-klare pudding mix! Ik ben eerlijk gezegd niet dol op de smaak van koude vanille pudding uit een pakje, maar de combinatie met de gecondenseerde melk en de slagroom transformeert dit gerecht tot een fingerlicking lekkere pudding.

Het volledige bananen pudding recept bestaat dus uit een super romige lichte pudding pudding, verse bananen en luchtige koekjes. Die koekjes zijn blijkbaar kant-en-klare Nilla Wafers, een type koekjes dat in de VS razend populair is. De magie zit ‘m in de textuur: de koekjes worden zacht terwijl de pudding opstijft, wat een dromerige, bijna taartachtige structuur oplevert. Helaas kon ik hier geen identiek koekje terugvinden, dus probeerde ik het met cake en een keer met lange vingers. Beide versies zijn bijna nét zo lekker.

bananen pudding

Tips voor de allerlekkerste bananen pudding

  • Bananen: Ze moeten niet te groen zijn, maar ook niet te rijp. De bananen in dit recept zullen snel bruin worden, dus minder rijpe bananen blijven langer ‘fris’. Je kan ook de bananen wentelen in een scheutje citroensap, maar dit heeft natuurlijk een impact op de smaak.
  • Koekjes: Verschillende koekjes geven een licht verschillend eindresultaat. Ik maakte de koekjes al met lange vingers (mijn favoriet!), plakjes cake en bitterkoekjes. Alle drie de varianten waren heerlijk en goede keuzes. Digestive koekjes lijken me ook lekker!
  • Switch it up: De ingrediëntenlijst voor dit recept is extreem kort, dus ga gerust aan de slag met lekkere toevoegingen. Probeer wat kaneel op de bananen als je daar zot op bent, gebruik een opklopbare kokosroom voor een meer exotisch tintje of ga eens voor een chocolade pudding mix als je dol bent op combinatie van banaan en chocolade.
  • Serveren: Serveer de pudding in individuele glaasjes voor een feestelijke presentatie of maak een grote schaal en laat je gasten zelf uitscheppen.

Veel gestelde vragen over bananen pudding

1. Hoe lang blijft bananen pudding vers?

Bananen pudding blijft 2 tot 3 dagen goed in de koelkast. Bewaar het goed afgedekt om uitdroging te voorkomen.

2. Kan ik dit dessert van tevoren maken?

Ja, bananen pudding smaakt zelfs beter als je het een dag van tevoren maakt. Dit geeft de smaken de kans om goed in te trekken.

3. Wat als ik geen vanille pudding mix kan vinden?

Je kunt zelfgemaakte vanillepudding gebruiken. Zorg er wel voor dat deze stevig genoeg is om de lagen te ondersteunen.

4. Kun je bananen pudding invriezen?

Hoewel je het kunt invriezen, kan de textuur veranderen, vooral die van de bananen en koekjes. Het is het lekkerst als je het vers serveert. Heb je toch een portie over? Dan kan je er tot 2 dagen erna van genieten. Haal eventueel de banaantjes bovenop weg als ze te bruin geworden zijn.

bananen pudding 5

Bewaren en voorbereiden

Voorbereiding: Je maakt dit bananen pudding recept liefst zo’n 8 uur op voorhand. Wil je toch de dag ervoor al aan je dessert beginnen? Maak dan al de romige vanillepudding en stel het dessert dan enkele uren voor het etentje samen, zodat de bananen niet te bruin worden en de koekjes nog zacht kunnen worden.

Bewaren: Individuele glaasjes kunnen zo’n 8 uur in de koelkast opstijven. Een grote (oven)schotel kan je afdekken met wat plastiekfolie of aluminiumfolie. Zo blijft het dessert vers en voorkom je dat de bananen bruin worden. Wil je bruine bananen helemaal vermijden? Besprenkel ze dan met een beetje citroensap voordat je ze aan de pudding toevoegt.

Bananen pudding

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.67 van 12 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 305 ml gecondenseerde melk, gezoet 305ml = 1 blik
  • 250 ml koud water
  • 1 pakje instant vanille pudding mix voor koude bereidingen (type Saroma) (1 pakje = 75 gram)
  • 500 ml slagroom
  • 1 pak lange vingers zie tips hierboven voor alternatieven
  • 4 bananen
  • chocoladekrullen voor de afwerking, optioneel

Instructies voor de bananen pudding

  • Meng de gecondenseerde melk met het koude water in een grote kom voor 1 minuut met een garde. Voeg de pudding mix toe en mix voor 1,5 minuut. Het mengsel zal lobbig worden, maar niet aan je garde blijven plakken. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Klop de slagroom op. Roer de nu opgesteven pudding even door met de garde om klonters te voorkomen en spatel er de slagroom onder. Bewaar dit mengsel afgedekt in de koelkast tot je het dessert helemaal wil gaan samenstellen. Wacht hier nog mee als het kan zodat je bananen niet verkleuren.
  • Bouw je dessert op in individuele serveerglaasjes of in een grote schaal. Begin met een laagje pudding, leg daarop de koekjes en schijfjes banaan en herhaal tot alles op is. Meestal heb ik maar 1 of twee laagjes van alles.
  • Laat je bananen pudding minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Werk af naar hartelust met extra schijfjes banaan of bijvoorbeeld chocoladeschilfers.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Geniet met volle teugen van dit bananen pudding recept! Liefs, Ellen X

Nog op zoek naar meer dessertjes voor op je kersttafel? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten. Check ook zeker de kerstrecepten pagina om de rest van je feestmenu samen te stellen.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

bananen pudding

Nog goesting?

dessert met citroen
Kerst
00:20

Romig dessert met citroen en kruidige pecannoten

vegan chocoladetaart
Dessert
00:20

Vegan chocoladetaart

speculaas cheesecake
Dessert
00:20

Speculaas cheesecake

witte chocolademousse
Dessert
00:15

Witte chocolademousse

chocolade tiramisu
Kerst
00:20

Chocolade tiramisu

speculaas cheesecake
No-bake
00:20

Triple speculaas cheesecake

plattekaastaart met speculaasbodem
No-bake
00:30

Plattekaastaart met speculaasbodem

tiramisu mousse
No-bake
00:20

Tiramisu mousse