Pasta met geitenkaassaus & Ganda ham

Deze pasta is zo eenvoudig, maar zo smaakvol! Je zal versteld staan! En die smaak komt voornamelijk van de heerlijke stukjes Ganda Ham die verwerkt zijn in de saus. Wist jij dat in tegenstelling tot het merendeel van de gedroogde hammen, Ganda Ham gewoon uit Gent komt en dus een heel lokaal product is? Ik dus ook niet! Zoals je weet ben ik heel ‘zuinig’ met mijn vlees en kies ik altijd kwaliteit boven kwantiteit. Ganda Ham in mijn recepten gebruiken past dan ook perfect in die filosofie. Bovendien grijp ik er nu altijd naar als ik een apéro-plankje maak voor na het werk of wanneer we gasten krijgen. :)

Dit recept is een ‘soort van’ macaroni met kaassaus recept, maar dan weer net iets anders. Je kent me hé! ;) In plaats van de klassieke kaassaus op basis van roux, maken we een sausje met geitenkaas & wat van het pastawater. Zo gemakkelijk kan het soms zijn. Ik gebruik zachte geitenkaas die heel licht af smaakt waardoor de saus niet overheersend wordt. Dan bak ik de Ganda Ham op een velletje bakpapier voor 4 minuutjes in de oven. Daar wordt ze heerlijk krokant van en voeg die bij de saus. Echt goddelijk lekker! Deze moet je zeker uitproberen!

Pasta met geitenkaas & parma ham

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 250g macaroni/farfalle
  • 100g zachte geitenkaas
  • 1 grote broccoli
  • 120g Ganda Ham
  • 1 bouillonblokje
  • een handjevol verse basilicumblaadjes

Werkwijze

  1. Breng een grote pot met water aan de kook.
  2. Snij ondertussen de broccoli in hapklare roosjes. Als je de stam schilt, kan je die ook gewoon mee versnijden en gebruiken in dit recept.
  3. Voeg het bouillonblokje toe aan het water en kook de pasta volgens de instructies gaar.
  4. Zet ondertussen de oven op grillstand. Verdeel de schelletjes Ganda ham over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in het bovenste deel van de oven voor 3-4 minuten tot de ham krokant gebakken is.
  5. Voeg de broccoli toe zo'n 4 minuten voor de pasta gaar is.
  6. Giet alles samen af, maar hou zeker 1 kopje van het kookvocht van de pasta apart.
  7. Doe het kookvocht in een kommetje samen met de geitenkaas en meng tot een egale saus. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  8. Doe de pasta en broccoli terug in de kookpot en voeg de geitenkaassaus toe.
  9. Snij de krokante Ganda ham in stukjes en voeg toe aan de pasta.
  10. Hak de basilicum fijn en voeg toe net voor het serveren.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



2 thoughts on “Pasta met geitenkaassaus & Ganda ham”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *