Griekse kipburger

Nu we de eerste zon gehad hebben, is het voor mij eigenlijk al officieel lente. Voor jullie ook? Deze Griekse kipburger met spinazie en feta schreeuwt in ieder geval zalig zonnig weer uit. Perfect om te maken als je hunkert naar warmere tijden dus.

Jullie maken allemaal vast wel eens burgers. De ene met vlees, de ander veggie of zelfs plantaardig (ik heb voor ieders wat wils!), maar voor de vleeseters is dit zéker en vast een leuke en verassende variant op de klassieke burger. De Griekse smaken van spinazie en feta gecombineerd in een burger doen het geweldig goed. Een lekker (maar iets vettiger) alternatief voor kipgehakt is lamsgehakt trouwens. Nog meer in de Griekse vibe.

Combineer deze Griekse kipburger met een heerlijke traditionele en frisse salade (rode ui, wat groen, komkommer, tomaat, olijfjes en wat feta) of maak er kruidige aardappeltjes in de oven bij. Ik ben zeker dat iedereen aan tafel klaar zal zitten om gelijk aan te vallen. ;)

Griekse kipburger

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g (verse) spinazie*
  • 500 g bereid kipgehakt
  • 50 g feta
  • 1 el knoflook- en/of uitpoeder
  • 1 el oregano
  • 4 hamburgerbroodjes

Je favoriete sausje (ik nam kruidendressing) en toppings naar keuze.

    Instructies

    • Hak de spinazie met een hakmolen of met een groot mes.
    • Doe samen met het gehakt, de kruiden en de verkruimelde feta in een mengkom en meng tot een geheel. 
    • Verdeel het gehakt in vier gelijkmatige burgers.
    • Je kan de burgers meteen in wat olie bakken (3-4 minuten op laag vuur aan elke kant) of ze in de koelkast bewaren voor later.
    • Serveer de burgers op je favoriete hamburger broodje met een lekker sausje. Ik maakte er eentje van yoghurt, verse peterselie en oregano.

    Notities

    * Als je bevrozen spinazie neemt, zorg dan dat het 100% spinazie is (en niet met room) en laat hem volledig ontdooien. Knijp het overtollige water weg en dep droog met keukenpapier. Ga dan door volgens de instructies.

    Smakelijk!

    Dit vind je misschien ook leuk:



    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *