4.75 van 4 beoordelingen

Griekse kipburger

Nu we de eerste zon gehad hebben, is het voor mij eigenlijk al officieel lente. Voor jullie ook? Deze Griekse kipburger met spinazie en feta schreeuwt in ieder geval zalig zonnig weer uit. Perfect om te maken als je hunkert naar warmere tijden dus.

Een Griekse kipburger maken in één, twee, drie

Jullie maken allemaal vast wel eens burgers. De ene met vlees, de ander veggie of zelfs plantaardig (ik heb voor ieders wat wils!), maar voor de vleeseters is dit zéker en vast een leuke en verassende variant op de klassieke burger. De Griekse smaken van spinazie en feta gecombineerd in een burger doen het geweldig goed. Een lekker (maar iets vettiger) alternatief voor kipgehakt is lamsgehakt trouwens. Nog meer in de Griekse vibe.

kipburger voor aanzicht

Combineer deze Griekse kipburger met een heerlijke traditionele en frisse salade (rode ui, wat groen, komkommer, tomaat, olijfjes en wat feta) of maak er kruidige aardappeltjes in de oven bij. Ik ben zeker dat iedereen aan tafel klaar zal zitten om gelijk aan te vallen. ;)

Griekse kipburger

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 4 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 200 g (verse) spinazie*
  • 500 g bereid kipgehakt
  • 50 g feta
  • 1 el knoflook- en/of uitpoeder
  • 1 el oregano
  • 4 hamburgerbroodjes

Je favoriete sausje (ik nam kruidendressing) en toppings naar keuze.

    Instructies

    • Hak de spinazie met een hakmolen of met een groot mes.
    • Doe samen met het gehakt, de kruiden en de verkruimelde feta in een mengkom en meng tot een geheel. 
    • Verdeel het gehakt in vier gelijkmatige burgers.
    • Je kan de burgers meteen in wat olie bakken (3-4 minuten op laag vuur aan elke kant) of ze in de koelkast bewaren voor later.
    • Serveer de burgers op je favoriete hamburger broodje met een lekker sausje. Ik maakte er eentje van yoghurt, verse peterselie en oregano.
    * Als je bevrozen spinazie neemt, zorg dan dat het 100% spinazie is (en niet met room) en laat hem volledig ontdooien. Knijp het overtollige water weg en dep droog met keukenpapier. Ga dan door volgens de instructies.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!

    Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

    Eet smakelijk! X Ellen

    En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

    Nog op zoek naar meer avondrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

    Kip burger feta spinazie gezond 1

    Nog goesting?

    Lunch
    00:20

    Warm broodje kip hawai

    Rijst/couscous/noedels
    00:20

    Gebakken rijst

    Vlees
    00:30

    Pasta met curry, kip & appel

    Vlees
    00:35

    Goedgevulde Chili Con Carne

    Vlees
    00:20

    Thaise curry met kip en noedels

    Hoofdgerecht
    00:55

    Marokkaanse kip met couscous

    Vlees
    00:20

    Zomerse pasta met erwtjes en pancetta

    Vlees
    00:50

    Griekse ovenschotel met gehaktballen