Nog geen beoordelingen

Quinoa salade met erwtjes en asperges

Quinoa salade boordevol groentjes. Vandaag weer een super gemakkelijke, voedzame salade waar je niet alleen ’s avonds warm van kan smullen, maar die je ook perfect koud kan opeten als lunch. Maak een lekker grote portie en je hoeft al voor een paar dagen geen boterhammen meer te smeren. Gemakkelijk!

Deze salade vraagt niet veel werk, maar barst van de zomerse smaken. In dit warme weer hou ik van voedzame maaltijden die super gemakkelijk zijn om te maken en die bovendien ook gewoon heel erg lekker koud smaken. Als ik al aan het zweten ben, kan ik echt niet nog een hete kom soep eten! Or is that just me? ;)

quinoa salade bomvol groenten en een heerlijke frisse dressing

Natuurlijk kan je in deze salade stoppen wat je maar wil, maar ik vind deze combinatie wel ontzettend geslaagd! De heerlijke smaak van de nu heel betaalbare asperges met de knapperige erwtjes & de creamy, oh so creamy avocado samen met de citroendressing maken het geheel heerlijk fris, een smaakbommetje in je mond met deze quinoa salade!

Heb je geen quinoa in huis, dan kan je natuurlijk ook bijvoorbeeld rijst, pasta, bulgur of couscous gebruiken. Maar ik vind quinoa ontzettend lekker, het is bovendien glutenvrij en het heeft veel meer proteïne dan de rest waardoor je een heel verzadigd gevoel krijgt en dus ook minder snel terug honger zal krijgen. Het proberen waart me dunkt!

Quinoa salade met erwtjes en asperges

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 200 gram quinoa
  • 500 gram asperges 20 tal
  • 200 gram bevroren erwtjes
  • 1 avocado
  • 1 bouillonblokje

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citoensap

Instructies

  • Spoel de quinoa onder koud water af. Doe in een pannetje samen met het bouillonblokje en kook volgens de instructies gaar. Laat afkoelen.
  • Breng een pot met water aan de kook.
  • Snij de onderkant (het taaie gedeelte) van de asperges weg en snijdt in 3 gelijke delen. Kook voor 5 minuten.
  • Doe daarna de erwtjes bij het water en kook nog voor 3 minuten.
  • Giet af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Snij de avocado in blokjes.
  • Voeg alle groenten bij de quinoa.
  • Maak de dressing in een kommetje en kruidt goed af met peper en zout.
  • Voeg bij de quinoa en zet alles goed onder elkaar.
Voor een vlezige toets lijkt me kipblokjes, ham- of spek ook heerlijk hierbij! :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6620 copy

Nog goesting?

Lunch
00:35

Bloemkool steak met peterselie & amandel salsa

Hartig ontbijt
00:40

Snelle shakshuka in één pan

Lunch
00:15

Caesar salad wrap

Lunch
00:10

Watermeloensalade met feta & blauwe bessen

Lunch
00:45

Herfstige salade met pompoen, appel en brie

Lunch
00:15

Wrap met kip, avocado en mango

Lunch
00:15

Kip Hawai salade

Lunch
00:25

Romige bloemkoolsoep met rode linzen