Vorige week organiseerde Fair Trade Belgiƫ een actie waarbij je een cake kon bakken om eerlijke voeding te promoten. Uiteraard steun ik met alle plezier zulke initiatieven, dus bakte ik ook een eigen variant met chocolade & banaan. Deze bleek zo lekker te zijn, dat ik hem jullie zeker niet wil onthouden.
Deze chocoladetaart is super zacht, luchtig & nog een beetje plakkerig tegelijkertijd. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. De helft van de bananen worden geprakt en door het deeg gemengd. De andere helft gaat bovenop de cake. Ben je nu echt geen bananenfan? No worries, je kan deze cake ook prima maken door gewoon de bananen weg te laten.
Banaan & chocolade is Ʃcht een match made in heaven. Wie vindt dat ook? Denk maar aan banana split, de oefties van vroeger (haha wie kent die nog van de hoogdagen van de cinƩma?) en dus ook deze heerlijke chocoladetaart. Hij wordt gewoon in 1 kom gemaakt, alles wordt ondereen gezet en hij kan in de oven. Gemakkelijk, snel en een echte crowd pleaser.
Ingrediƫnten
- 4 rijpe bananen
- 200 g melk chocolade puur kan ook
- 30 g cacaopoeder
- 200 ml kokend water
- 50 ml neutrale olie
- 1 ei
- 125 g rietsuiker
- 130 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Pel de bananen en doe twee bananen op een bordje en prak ze tot puree. Hou de anderen even apart.
- Breek de chocolade in stukjes en leg in een grote kom samen met het cacaopoeder. Giet het kokend water erover en laat even staan tot de chocolade gesmolten is en meng dan goed door. Voeg het ei & olie toe en meng goed.
- Voeg nu het rietsuiker, bloem, bakpoeder en de geprakte banaan toe. Meng tot een egale massa.
- Smeer je bakvorm in met wat olie zodat de cake gemakkelijk loskomt en giet het mengsel er in.
- Versier de bovenkant met gehalveerde stukjes banaan.
- Zet in de oven voor 55 minuten en laat volledig afkoelen.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertinspiratie? Geen probleem, Iāve got you! Op de dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Heb voor een gluten en lactose vrije variant de zelfrijzende bloem vervangen voor een mix van tapioca amandel en rijstmeel (Boom basismix, http://www.boomgeniet.nl).
Fantastisch lekkere taart voor mijn verjaardag geworden.
Eindelijk ook lekkere taart. Dankjewel Ellen!
Ik ben heel blij dat het smaakte!
Heel eenvoudig recept en super van smaak! Doet echt van smaak meteen terugdenken aan oufti ?
Gaan we meer maken.
Heb het recept genoteerd e en ik ga dat morgenvroeg is maken .is heel simpel rececpt ben benieuwd naar de smaak want volgens het recept van jou zal het wel is heel lekker kunnen zijn .
Dag Ellen,
Denk je dat ik de olie ook zou kunnen vervangen met gewone roomboter?
Groetjes
Hoi Martje,
Dat kan zeker. De textuur van de cake gaat wel ietsje anders zijn omdat boter als het afkoelt natuurlijk vast is en olie niet :)
Groetjes,
Ellen
Hoi Ellen
Zou je de twee bananen bovenop ook kunnen weglaten? Ik heb er nl maar twee rijpe liggen.
Dag Barbara,
Sorry voor het late antwoord. Dit berichtje was tussen de mazen van het net geglipt!
Dat kan zeker, geen probleem.
Veel bakplezier!
Groetjes,
Ellen
Wat een heerlijk, eerlijk en snel klaar recept…
Een voltreffer als je het mij vraagt!
We zullen die nog vaak bakken ?