Rabarbercake

Rabarbercake. Mmm, ik weet het toch zo niet. Is dat niet heel zuur en bitter? My thoughts exactly! Tot ik er in een koffiebarretje niet aan kon weerstaan om eens uit te testen hoe rabarbercake zou smaken. Oh, boy! Ik was helemaal verkocht! Worteltaart is zo 2014, rabarber cake staat op numero uno dit jaar, zeker weten! :D

Gelukkig is het dan nu ook helemaal het seizoen van de rabarber! Ik kreeg van mijn lieve schoonmama een bussel rabarber waarmee ik zelf kon gaan experimenten. Trial nummer 1, de perfecte rabarbercake maken. En het is gelukt! Niet alleen is deze cake super lekker en zoet maar ook net een beetje zuur, heerlijk smeuïg en helemaal niet droog! Alles wat je zou willen in een cake dus. Ohja, dan vergeet ik nog helemaal te zeggen dat je er slechts 1 kom voor nodig hebt en maar een paar ingrediënten die je waarschijnlijk zelfs al in huis hebt!

Recept afdrukken
5 van 8 stemmen

Rabarbercake

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur

Ingrediënten

  • 150 gram boter kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 400 gram rabarber ong. 2 stelen
  • geschaafde amandelen optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een cakeblik/springvorm (de mijne heeft een diameter van ongeveer 22 cm) in met boter. Doe één eetlepel bloem in de bakvorm en verdeel zodat er overal een dun laagje bloem zit. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom en mix met een garde of met een elektrische mixer voor drie minuten goed door. Het geheel moet wat luchtiger worden.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel tot alles een glad deeg vormt;
  • Doe de bloem bij het beslag en roer door met een garde. Mix tot alles net onder elkaar staat, niet te lang!
  • Was de rabarber en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg ze toe aan het beslag.
  • Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een mes of spatel. Heb je nog wat amandelschilfers, kan je deze nu er over strooien.
  • Zet in de oven (onderaan) voor ongeveer 60 minuten.
  • Wordt de cake te snel bruin, dek dan af met twee laagjes aluminium folie.
  • Check vanaf 50 minuten of je cake al gaar is, elke oven is anders! Gebruik een tandenstoker om te kijken of het beslag nog lopend is. Zo niet, haal de cake uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen alvorens je hem verder laat afkoelen uit de vorm.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

You may also like



36 gedachten over “Rabarbercake”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept