5 van 2 beoordelingen

Tiramisu zonder suiker

Deze chocolade tiramisu zonder suiker s is pure nostalgie. Meestal maakte ik hem samen met mijn mama voor kerst, een familiefeest of gewoon wanneer we eens een decadent dessertje wilden eten. Gewone tiramisu move over. Sinds ik deze chocolade variant ontdekte, wil ik niets anders meer.

In het begin maakten we de chocolade tiramisu met lange vingers. Ik weet niet meer wie zijn idee het was om eens speculaas te proberen, maar daarmee was een nieuwe traditie geboren. En zo geschiedde een van mijn favoriete dessertjes of all time. Serveer de tiramisu in Ć©Ć©n grote schaal (ideaal voor grote groepen) of in mooie serveerglaasjes zoals deze cava coup’kes.

En er is weer een super toffe recept video bij voor dit recept voor chocolade tiramisu die ik maakte in samenwerking met zoetstoffen.eu. Ik gaf dan ook een suikervrije twist aan dit klassiek recept. Op zoek naar meer heerlijke zoete gerechtjes (zonder suiker)? Ik maakte ook al klassieke rijsttaart, amandelkoekjes en wentelteefjes met gekarameliseerde appeltjes.

Je maakt de chocolade tiramisu idealiter een dag op voorhand (twee dagen kan ook). Daarom is het een perfect dessertje voor met de feestdagen. De dag zelf heb je er geen werk meer mee. Je moet ze het alleen nog op tafel zetten. :)

Chocolade tiramisu met speculaas

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen

Ingrediƫnten

  • 300 g mascarpone
  • 100 g room
  • 40 g zoetstof op basis van tagatose traditioneel recept = 80 g suiker
  • 80 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 100 g speculaas
  • 150 ml koffie

Instructies

  • Bereid koffie voor en laat afkoelen in een kommetje.
  • Doe de room in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur uit zodra de room kookt.
  • Breek de pure chocolade in stukjes en doe bij de room. Laat 2 minuten staan en roer goed door tot een egaal geheel. Chocolade kan je ook met de room in de microgolfoven laten smelten.
  • Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Voeg dan Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n het eigeel bij de chocolade. Meng met een garde om een glad mengsel te krijgen.
  • Doe de mascarpone in een kom met de zoetstof op basis van tagatose en mix goed. Voeg het chocolademengsel toe en schep alles goed om.
  • Klop de eiwitten op tot stijve pieken en schep voorzichtig onder het mengsel om het luchtig te houden.
  • Doop de speculaas in koffie en leg ze op de bodem van elk serveerglaasje.
  • Schep hierop wat van het mascarponemengsel. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Werk af met geraspte chocolade of hagelslag.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog goesting?

Zoete hapjes
00:25

Gezonde nutella cookies

Koekjes
00:20

Amandelkoekjes

Cake & taart
01:00

Vanillecake met aardbei en slagroom

No-bake
00:30

Rabarber panna cotta

Cake & taart
00:50

Pompoentaartjes

Dessert
00:40

Kerstmenu: mascarpone mousse met rood fruit en meringue

Koekjes
00:50

Gezonde gevulde koeken

Dessert
01:05

SmeuĆÆge cake met peer & yoghurt