Met het juiste been uit bed stappen. Lukt jullie dat altijd? Bij mij meestal wel! Ik ben dan ook een rasechte ochtendmens. Hoewel… als het nog donker is, pikt het ook bij mij wel een beetje. Maar eens ik onder de warme lakens onderuit kom, ben ik meteen een bommetje energie. Misschien zit daar mijn liefde voor ontbijt ook wel voor iets tussen. En ik durf te wedden dat ze jullie ook wel voor wentelteefjes mogen wakker maken, toch?
Vorig jaar maakte ik drie receptvideo’s samen met zoetstoffen.eu, het platform waar je alle (wetenschappelijke)info over suikeralternatieven kan vinden. Het eerste recept was die overheerlijke rijsttaart zonder suiker – die jullie duidelijk ook geweldig vinden. Het tweede recept zijn deze heerlijke wentelteefjes met gekarameliseerde appels.
Karamel maken klinkt zelfs voor mij uitdagend. Daar hoef je je met dit recept gelukkig niet aan te wagen. Ik deel mijn makkelijke manier – en de gemakkelijkste zoetstof voor het lekkerste resultaat – in dit recept. Probeer je de wentelteefjes uit? Vergeet me dan zeker niet te laten weten of het lekker was. Of tag me gewoon op één van mijn sociale media kanalen!
Ingrediënten
- 8 boterhammen
- 4 eieren
- een scheutje melk
- 2 appels
- 2 el boter
- 2 el sucralose in poeder = 4 el suiker
Instructies
- Klop de eieren los met het scheutje melk in een brede kom.
- Zet een pan op het vuur en laat even voorverwarmen. Doe er een eetlepel van de boter in en laat smelten.
- Dompel de boterhammen kort onder in het eimengsel en bak goudbruin langs beide kanten in de pan voor ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Schil ondertussen de appels en snij in dunne partjes. Doe de andere eetlepel boter met de sucralose in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Voeg de appeltjes toe en laat nog een paar minuten verder pruttelen tot de appeltjes gaar en goudbruin zijn.
- Serveer de wentelteefjes met de gekarameliseerde appeltjes.
Smakelijk!
Ben jij nog op zoek naar andere recepten zonder suiker? Ik maakte al een overheerlijke rijsttaart zonder suiker!