Caesar salad wrap

De caesar salad is Ć©Ć©n van mijn favoriete salades. Daarom toverde ik deze klassieker ook graag om tot een handig on-the-go wrapje dat je perfect als lunch op het werk of op school kan nuttigen. Voor deze wrap houden we het extra simpel met maar 6 ingrediĆ«nten en gebruik ik voorgebakken kipfilet uit de winkel. je kan hiervoor plakjes gebruiken (zoals je dat voor standaard broodbeleg zou doen) of je kan uiteraard ook zelf kipfilet bakken en in reepjes snijden. Samen met de kip, een gekookt eitje en de Parmezaanse kaas heb je meteen alle smaken van de caesar te pakken. Rol het in een (volkoren) wrap en jouw lunch pakket wordt een plezier om op te eten. Serveer voor een extra portie vitamines een handjevol kerstomaatjesĀ on the side.

Deze wrap smaakt heerlijk met de klassieke caesar salad dressing die je tegenwoordig in elke supermarkt wel kan kopen. Je kan hem uiteraard ook zelf maken (volg bijvoorbeeld dit recept), maar met zo veel ingrediƫnten lijkt me dat niet echt zinvol om dat hier op Kokerellen te doen. Dressings kunnen ook best verraderlijk zijn. Let daarom vooral goed op je portie! Ik probeer zo vaak mogelijk een eigen dressing te maken, maar heb hier (net zoals jullie) helemaal niet altijd tijd voor. Mindful zijn kan dan al een heel eind helpen in de juiste keuze maken. Ik ga hier nog wat dieper in bij de notes onderaan het recept.

Caesar salad wrap

Ingrediƫnten

  • 2 grote tortilla's (of 4 kleintjes)
  • 1 krop baby romeinse sla
  • 2 eieren
  • 200g kipfilet (vers gebakken of in sneedjes uit de supermarkt)
  • 10g Parmezaanse kaas, flakes
  • 2tl van je favoriete caesar dressing*

Werkwijze

  1. Kook de eieren voor 11 minuten in kokend water. Giet ze af en laat ze afkoelen in een badje koud water.
  2. Pel de afgekoelde eieren en snij in vieren.
  3. Besmeer de tortilla's met de dressing en verdeel hierover een aantal blaadjes van de romeinse sla, de kipfilet, het ei en de Parmezaanse kaasflakes.
  4. Kruid met peper en zout en rol op en enjoy!

Notes

*Ik vind dressing altijd een moeilijke materie. Ik hou zelf van homemade dressings, maar sommigen vinden dat dan weer te zuur (door bvb de yoghurt). Wel enkele tips die ik kan meegeven om een gezondere keuze te maken i.v.m. je dressing: 1) Kies een favo dressing en ga hier voorzichtig mee om. het zijn smaakbommetjes dus je hebt echt niet veel nodig! Een eetlepel is vaak meer dan 100 kcal, wat je echt wel liever 'opeet' aan iets anders lijkt me. 2) een gemakkelijke oplossing om je dressing wat lichter te maken is het 'aanlengen' met wat yoghurt. Neem voor elke lepel dressing een lepel yoghurt en meng dit samen. Zo wordt het geheel lichter en krijg je toch de smaak en creamyness die je gewoon bent. 3) een heel gemakkelijke dressing die hier enorm lekker bij is: 1 lepeltje light mayonaise mengen met 1 lepeltje yoghurt en wat fijngehakte peterselie eronder mengen. Kruiden met peper en zout Ć©t voila! Je dressing is klaar.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



2 thoughts on “Caesar salad wrap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *