Kip Hawai salade

Kip_hawai_salade-2

Na de goedgevulde pitasalade, de avocado & ei salade en de tonijnsalade, was het weer tijd voor een nieuwe healthy make over van een vaak gekocht slaatje uit de supermarkt. Aan de orde vandaag: kip hawai salade!

Eigenlijk vind ik slaatjes heerlijk voor op een broodje of boterham, maar ik probeer me er van te weerhouden ze van de winkel mee te brengen omdat ze gewoon echt bijna puur uit mayonaise en bewaarmiddelen bestaan. Maar het idee van de slaatjes vind ik meestal héérlijk, dus wat beter dan gewoon zelf je eigen en gezondere variant te maken zodat je perfect weet wat er in zit en zonder schuldgevoel heerlijk kan genieten.

Kip_hawai_salade-3

Net zoals de anders slaatjes, is deze kip hawai super gemakkelijk om te maken. Heb je nog gebraden of gebakken kip over, heb je dit zelfs binnen de 5 minuten gemaakt! Heerlijk zo met die stukjes frisse ananas (en eventueel wat zilveruitjes erdoor), maar ga zeker eens experimenteren met bijvoorbeeld stukjes mango of papaya. Moet ook fantastisch lekker zijn volgens mij.

Kip Hawai salade

Aantal personen: 8 stevig belegde boterhammen

Ingrediënten

  • 200g gegaarde kipfilet
  • 100g ananas, in blokjes
  • 4 el ketchup
  • 4 el kwark/Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el zilveruitjes, gehalveerd optioneel

Werkwijze

  1. Snij de kipfilet in hapklare stukjes of als je het echt fijn wil, probeer dan eens volgende methode: doe de kipfilet in een kom en meng met een handmixer (zoals je deeg zou gaan mengen). De mixer breekt de kipfilet op in heel fijne kleine sliertjes kip. Ik vind dat zo het lekkerst! :)
  2. Doe de kipfilet samen met de overige ingrediënten in een kom en meng goed door. Kruidt af met peper en zout.

Smakelijk!

Kip_hawai_salade-12 gedachten over “Kip Hawai salade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *