Tostada’s met zwarte bonen, avocado en een gebakken eitje

Heb jij al eens van een tostada gehoord? Dit is de naam voor een gefrituurde of gebakken Mexicaanse tortilla. Een tostada kan je vergelijken met onze croque monsieur (of tosti) om oud brood (in dit geval tortilla’s) nieuw leven in te blazen. Er zijn dan ook 101 mogelijkheden om je tostada te beleggen, maar vandaag laat ik jullie dit heerlijk receptje zien met gebakken bonen, feta, avocado en een gebakken eitje!

Voor deze tostada’s maken we heerlijk kruidige zwarte bonen met chili mix (!) kruiden. Deze kruiden zijn niet pikant, maar geven de bonen een typische┬áMexican flavour. We bakken ze even aan met de kruiden om de smaken terug aan te wakkeren en pletten ze daarna lichtjes om als basis op de tortilla te smeren. De bonen zijn dan de perfecte mix van zacht en een krokant laagje aan de buitenkant. We werken de tostada af met wat geplettte avocado en stukjes tomaat met bovenop een spiegeleitje. Heb je meer zin in een gepocheerd eitje? Dat kan natuurlijk ook! Verwerk eventueel wat rundergehakt bij in je bonenmix als je zin hebt in een vlezig receptje!

TostadaÔÇÖs met zwarte bonen, avocado en een gebakken eitje

Aantal personen: 2 personen

Ingredi├źnten

 • 2 grote/4 kleine ma├»stortilla's
 • 1 blik zwarte bonen
 • 1el chilimix kruiden
 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • 2 eieren
 • 20g feta

Werkwijze

 1. Giet de bonen af en spoel onder koud water. Laat ze uitlekken.
 2. Zet een pannetje op het vuur met een beetje olie. Bak de bonen samen met de kruiden voor ongeveer 3/4 minuten. De bonen moeten warm zijn en krijgen wat een 'droog velletje'.
 3. Doe de bonen in een kom en prak ze met een vork tot puree, maar er mogen ook zeker nog stukjes in zitten.
 4. Maak het pannetje proper en bak de tortilla's droog hierin. Zo'n 1-2 minuten aan elke kant zorgt voor een krokant en bruin korstje.
 5. Bak ook de eitjes in wat olie op laag vuur voor 2/3 minuten.
 6. Snij ondertussen de tomaat in fijne blokjes en plet de avocado met peper en zout.
 7. Besmeer de tortilla's met de bonenpasta en verdeel hierover de geplette avocado, tomaat en verkruimel er wat feta over.
 8. Werk de tostada's af met je gebakken eitje en eventueel nog wat koriander/fijngesneden lente-ui.

Smakelijk!

You may also like3 thoughts on “Tostada’s met zwarte bonen, avocado en een gebakken eitje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *