Nog geen beoordelingen

Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

Hier zijn we weer, met een nieuwe lente-editie van de éénpotspasta. Deze pasta krijgt al zijn creamyness van heerlijke zachte ricotta die perfect past bij mijn lievelingsgroente uit de lente: asperges! Deze pasta staat binnen 15 minuten op tafel, waar wacht je nog op?

Ik vrees dat ik niet meer terug ga. Niet meer terug naar klassieke pastarecepten. Haha, oké misschien héél af en toe, maar ik ben verslaafd. Ik geef het toe. Mijn naam is Ellen en ik ben éénpotspasta-verslaafd. En geen-afwas verslaafd. Oké, zo erg is het misschien niet, maar als ik weinig tijd heb ’s avonds dan weet ik dat deze receptjes mij nooit teleur zullen stellen. 15-20 minuten aan werk (maximum!) en je hebt gewoon een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel die anders minstens dubbel zo lang zou duren.

Zoals jullie ondertussen al weten, ben ik een geweldige ricotta-fan, maar helaas is niet iedereen even zot van deze zachte, romige kaas. Gelukkig zijn er nog heel wat alternatieven die ik kan aanbieden! Denk maar aan mascarpone (is wel erg decadent, dus oppassen met hoeveelheden), kruidenkaas (philadelphia met kruiden bijvoorbeeld) of een zachte geitenkaas. Zo kan je er altijd je eigen draai aan geven!

Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:03 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 320 g korte pasta
  • 250 g ricotta 1 pot
  • 400 g asperges
  • 200 g erwtjes diepvries
  • 200 g spekjes ik gebruikte kalkoen

Instructies

  • Zet een grote pot op middelhoog vuur en bak de spekjes zonder vetstof krokant voor zo’n 3 minuten.
  • Snij ondertussen de onderkant van de asperges en snij ze in hapklare stukjes.
  • Zodra de spekjes klaar zijn, doe er de pasta bij, de asperges en 750ml water.* Zet alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur koken voor 5 minuten.
  • Voeg de erwtjes toe en laat meekoken al roerend tot de pasta gaar is en het water verdampt is.
  • Roer de ricotta onder de pasta en kruidt stevig af met peper en zout.
*Afhankelijk van je pasta, kan het zijn dat je na 10 minuten een beetje extra water moet toevoegen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Eenpotspasta met ricotta, erwtjes en asperges-1

Nog goesting?

Rijst/couscous/noedels
00:30

Gebakken noedels met kip & boschampignons

Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip

IMG 9943 copy 1
Aardappel
00:35

Winterse éénpansschotel met zoete aardappel

Vlees
00:20

Thaise curry met kip en noedels

Aardappel
00:35

Wortelpuree met prei, ham & oude kaas

Pasta
00:20

Pasta met romige paprikasaus

Vlees
00:25

Italiaanse kippenburgers met courgette

Vlees
00:50

Lichtere witloof met kaas en hesp