Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

Screen Shot 2016-05-13 at 09.45.09

Hier zijn we weer, met een nieuwe lente-editie van de éénpotspasta. Deze pasta krijgt al zijn creamyness van heerlijke zachte ricotta die perfect past bij mijn lievelingsgroente uit de lente: asperges! Deze pasta staat binnen 15 minuten op tafel, waar wacht je nog op?

Ik vrees dat ik niet meer terug ga. Niet meer terug naar klassieke pastarecepten. Haha, oké misschien héél af en toe, maar ik ben verslaafd. Ik geef het toe. Mijn naam is Ellen en ik ben éénpotspasta-verslaafd. En geen-afwas verslaafd. Oké, zo erg is het misschien niet, maar als ik weinig tijd heb ’s avonds dan weet ik dat deze receptjes mij nooit teleur zullen stellen. 15-20 minuten aan werk (maximum!) en je hebt gewoon een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel die anders minstens dubbel zo lang zou duren.

Zoals jullie ondertussen al weten, ben ik een geweldige ricotta-fan, maar helaas is niet iedereen even zot van deze zachte, romige kaas. Gelukkig zijn er nog heel wat alternatieven die ik kan aanbieden! Denk maar aan mascarpone (is wel erg decadent, dus oppassen met hoeveelheden), kruidenkaas (philadelphia met kruiden bijvoorbeeld) of een zachte geitenkaas. Zo kan je er altijd je eigen draai aan geven!

Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

No ratings yet
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 320 g korte pasta
 • 250 g ricotta 1 pot
 • 400 g asperges
 • 200 g erwtjes diepvries
 • 200 g spekjes ik gebruikte kalkoen

Instructies
 

 • Zet een grote pot op middelhoog vuur en bak de spekjes zonder vetstof krokant voor zo'n 3 minuten.
 • Snij ondertussen de onderkant van de asperges en snij ze in hapklare stukjes.
 • Zodra de spekjes klaar zijn, doe er de pasta bij, de asperges en 750ml water.* Zet alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur koken voor 5 minuten.
 • Voeg de erwtjes toe en laat meekoken al roerend tot de pasta gaar is en het water verdampt is.
 • Roer de ricotta onder de pasta en kruidt stevig af met peper en zout.

Notities

*Afhankelijk van je pasta, kan het zijn dat je na 10 minuten een beetje extra water moet toevoegen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

Eenpotspasta met ricotta, erwtjes en asperges-11 gedachte over “Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges”

 • Voor mij een nieuwe manier van pasta koken. En meteen super fan. Ipv ricotta gebruikte ik boursin cuisine light. Goed afgekruid met peper en zout. Zalig! Bedankt voor de inspiratie Ellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.