Nog geen beoordelingen

Kruidige worteldip met komijn

De tijden van apéro komen nu toch wel echt in zicht (het is bijna april begot!), dus een paar nieuwe dip-receptjes zijn dus wel op hun plaats. Vandaag deel ik alvast deze heerlijk kruidige dip met geraspte worteltjes gebaseerd op een Turks recept. Je zou het een beetje kunnen omschrijven als een tzaziki maar dan met wortelen.

wortel dip komijn healthy gezond 3

Niets zo gemakkelijk als een dip die in 10 minuten klaar is en die alleen maar lekkerder wordt als hij langer in de koelkast kan trekken. Maak hem dus gerust een dag op voorhand, dan komen alle smaken pas echt tot leven. Uiteraard is deze dip geen klassieke cocktailsaus, maar met wat lekkere gesneden groeten of crackers smaakt dit heerlijk naar de lente!

Kruidige worteldip met komijn

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijn

Instructies

  • Rasp de worteltjes fijn. Hak ook de look fijn of pers met een lookpers.
  • Doe in een kom samen met de yoghurt olijfolie en komijn. Kruid goed met zout en wat peper en roer goed om.
  • Is de dip nog wat te zuur voor je? Dan kan je een eetlepel honing toevoegen. Laat de smaken zeker 2 uur marineren in de koelkast.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

wortel dip komijn healthy gezond 2

Nog goesting?

Lunch
00:30

Gezonde aardappelsalade

Veggie
01:05

Gevulde zoete aardappel met quinoa, aubergine en tahini...

Lunch
00:15

Zomerse quesadilla met avocado

Veggie
00:40

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Vis
00:30

Pasta met scampi, feta en gegrilde courgettes

Lunch
00:15

Caesar salad wrap

Hartige hapjes
00:10

Caprese prikkertje met avocado

Kerst
00:15

Bruschetta met brie, appel & honing