Witte chocoladekoekjes met veenbessen

Cookies met witte chocolade en veenbessen

De zomer is al best wisselvallig geweest & als je humeur daarop is afgesteld (zoals bij mij vaak het geval is) dan zou ik je aanraden om deze koekjes eens te bakken op een dag waarop de regen met bakken uit de lucht valt! Waarom? Deze koekjes zijn THA BOMB & als je hier niet vrolijker van wordt, dan gaat niets je helpen vrees ik. ;)

Zoals gezegd zijn deze koekjes het perfecte comfort food. Lekker groot in omvang, mooi om naar te kijken maar vooral lekker crunchy aan de kantjes maar heerlijk smeuïg en zacht aan de binnenkant. Precies waar ik het meest van hou! De truc? Voeg wat maïzena toe aan het koekjesdeeg en je krijgt een zachtere textuur waar je dol op zal zijn.

Cookies met witte chocolade en veenbessen-3 2

En kende je de combinatie van chocolade en gedroogde vruchten nog niet, dan is dit nu de uitgelezen moment om het eens een kans te geven. Bak ze in 1 keer of vries een deel in voor later dat wanneer je onverwacht bezoek krijgt, je in no time deze heerlijke versnaperingen kunt aanbieden.

Witte chocoladekoekjes met veenbessen

Aantal personen: 12-16 koekjes

Ingredi├źnten

  • 125g boter, op kamertemperatuur
  • 225g bloem
  • 100g witte suiker
  • 100g bruine suiker
  • 1 ei
  • 100g gedroogde veenbessen (ik gebruikte die van Bonner)
  • 100g witte chocolade
  • 1 tl bicarbonaat

Werkwijze

  1. Doe de boter samen met de suikers in een kom en meng tot een luchtig geheel voor enkele minuten.
  2. Voeg het ei toe (als je nog vanille hebt staan, zou er ook lekker bij zijn).
  3. Doe nu de bloem en bicarbonaat bij het deeg en meng tot er een bal vormt en niet verder.
  4. Snij de witte chocolade in kleine stukjes en doe ze samen met de veenbessen bij het deeg en meng met een spatel.
  5. Bekleed een schaal of bord met bakpapier en als je een ijsschep hebt, schep bolletjes deeg op het bakpapier (de kom in zijn geheel in de koelkast kan ook). Bedek met plastiekfolie en zet voor minstens een uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 170┬░C.
  7. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg 6 bolletjes deeg verspreid over het papier.
  8. Bak voor 12 minuten, ze zullen er nog niet volledig klaar uitzien maar ze harden uit als ze afkoelen.
  9. Laat eerst afkoelen op de bakplaat en verplaats daarna naar een koelrekje.

Smakelijk!

Cookies met witte chocolade en veenbessen-3

Dit vind je misschien ook leuk:



2 thoughts on “Witte chocoladekoekjes met veenbessen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *