De beste Chocolate chip cookies ever!

Chewy, zacht en crunchy tegelijk. Deze koekjes met chocolade stukken hebben het allemaal. Een perfect krokant randje met daarbinnen een smeuïg zacht koekje boordevol chocoladestukjes. Deze koekjes zullen misschien niet een schoonheidsprijs krijgen, maar voor de smaak krijgen ze een dikke 10!
Zoals altijd zijn ook deze koekjes heel erg gemakkelijk om te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk al in huis hebt. Buiten misschien de massale hoeveelheid chocolade dan ;). Het enige waar je op moet letten is dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo ben je zeker dat je alles goed onder elkaar kan mengen. Probeer ze eens een keer uit, ik garandeer je dat je er absoluut geen spijt van zal hebben!

Wat voor koekjes vinden jullie de lekkerste? Heb je liever ze chewy of juist een knapperig, crunchy koekje? Laat het achter bij de comments!

Chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 110 gram boter
- 1 ei
- 180 gram bruine suiker
- 160 gram bloem
- 400 gram melkchocolade of puur of wit of alledrie tezamen!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snij de chocolade in hapklare stukken. Dit hoeft niet al te fijn, grote chunks zijn lekker!
- Doe de boter in een grote kom en roer goed los met een houten lepel. Voeg de suiker en het ei toe en zet alles goed onder elkaar.
- Voeg de bloem toe en zet alles goed onder elkaar.
- Voeg de chocolade toe aan het mengsel.
- Het deeg is een beetje plakkerig. Om toch mooie balletjes te rollen, maak je handen nat onder de kraan. Zo zal het deeg niet aan je handen kleven terwijl je de koekjes vormt.
- Verdeel het deeg in twaalf gelijke stukken, ongeveer ter grote van een gehaktballetje.
- Verdeel 6 balletjes gespreid over een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze gedeeltelijk plat met je vingers. Probeer niet te veel koekjes op de bakplaat te leggen, want ze spreiden uit zodra ze de oven ingaan.
- Bak de koekjes voor ongeveer 14 minuten. De koekjes moeten bruin zijn aan de rand en zullen nog niet helemaal gebakken zijn in het midden. Maar dat is exact wat je wil.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat zodat ze wat uitharden. Zodra de koekjes wat zijn afgekoeld, verplaats je ze naar een rooster tot ze volledig afgekoeld zijn.
Smakelijk!
Nog inspiratie nodig voor meer overheerlijke treats? Kijk dan eens naar mijn overheerlijke wortelcupcakes of deze supergemakkelijke brownies.
NOM! Beste cookies ever
Echt de beste Chocolate Chip Cookies Ever! Ze zitten in de oven bij mij, hopelijk zijn ze even lekker als ik ze maak, dan wanneer jij ze maakt!
Wauw, super lekker! vooral wanneer ze nog warm zijn :) Deze kunnen wel eens een verslaving worden..
Is dat ei echt super belangrijk of kan ik dat ook weglaten of vervangen door iets anders?? Ik ga eens een glutenvrije versie maken en zonder ei ?
Ja hoor Jasmine! Ik zou zeggen probeer het te vervangen door een lijnzaad-ei of chiazaad-ei om wel de stevigheid te behouden (anders wordt het misschien kruimelig!). Hier staat hoe je dat kan maken: http://www.healthyvega.nl/tips/vegan-eivervangers/. Dit (http://www.degroenemeisjes.nl/de-groene-meisjes-testen-egg-replacer-vegan-brownies/) ben ik ook al eens tegengekomen, is misschien ook een goede optie! :)
Thanks xx
Dat wil ik wel proberen!!! De bruine suiker, is dat de donkere of lichte versie?
De kinnekes suiker zeg maar. :) Lichtbruine dus!
Afgelopen weekend bij toeval op je site terecht gekomen. Toen meteen ad slag gegaan met de kaneelrollen en vandaag de chocolate chip cookies gemaakt. Echt héérlijk!!! Beide recepten….en gewoon eenvoudig. Bedankt!!
Hoi Agnes, super leuk dat je een berichtje nalaat! Ik ben heel blij te horen dat de recepten je goed bevallen. :)
Eigenlijk zou ik niemand aanraden om ze te maken…..veel te verslavend zó lekker!! Heb weer nieuwe portie id oven staan…..hele huis ademt gewoon chocolade…..hhhmmm
Hahahaha! Ik dacht even dat je ging zeggen dat je ze niet lekker vond! :D Sorry, misschien moet ik een verslavings disclaimer toevoegen ;)
Bedoel je met bloem zelfrijzende bloem of de gewone? Dit receptje wil ik zeker eens proberen!!
Gewone bloem! Deze moet je gewoon proberen, te lekker. ;)
Nomnomnom! Ze staan te smeulen in de oven :) maar zeg: nog iemand dat dit zen beetje veel chocolade vond?? Nou ja smullen dan maar #chocoladefreak
Haha, ik snap wat je bedoelt! :) Je kan de chocolade altijd verminderen, dat is geen probleem voor het recept. Of je kan bijvoorbeeld een deel van de chocolade vervangen door gehakte noten (walnoten bijvoorbeeld), kokosschilfers of iets dergelijks. Smakelijk iig! :)
Liefs,
Ellen
Hoi Ellen.
Je post net op je instagram dat je dit deeg ook makkelijk kan invriezen in balletjes om later af te bakken. Hoe moet ik ze dan nadien afbakken?
Groetjes
Sanne
Hi Sanne,
Gewoon zoals anders (bevroren) op de bakplaat leggen, met wat ruimte tussen. Ik bakte ze af in 14 minuten maar had ze iets kleiner gemaakt. Zet je timer en check even of ze voldoende gaar zijn, anders nog een paar minuutjes extra.
Super simpel!
Groetjes,
Ellen
Super lekker en makkelijk te maken samen met de kindjes.
Het zijn echt de beste cookies ever !
Superlekker en zoooo gemakkelijk en snel!
Deze cookies waren de topper op het verjaardagsfeestje voor mijn metekindje! Ik had ze gemaakt met pure chocolade omdat ik geen melkchocolade in huis had, maar ook zo waren ze jammieeeee!
OMG beste chocolate chip cookies ever! Heel het gezin is fan en ze waren dan ook in no time op🙈