Ga terug
+ servings

Witte chocoladekoekjes met veenbessen

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 giga cookies

Ingrediënten

  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 225 g bloem
  • 100 g witte suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 100 g gedroogde veenbessen ik gebruikte die van Bonner
  • 100 g witte chocolade
  • 1 tl bicarbonaat

  • Doe de boter samen met de suikers in een kom en meng tot een luchtig geheel voor enkele minuten.
  • Voeg het ei toe (als je nog vanille hebt staan, zou er ook lekker bij zijn).
  • Doe nu de bloem en bicarbonaat bij het deeg en meng tot er een bal vormt en niet verder.
  • Snij de witte chocolade in kleine stukjes en doe ze samen met de veenbessen bij het deeg en meng met een spatel.
  • Bekleed een schaal of bord met bakpapier en als je een ijsschep hebt, schep bolletjes deeg op het bakpapier (de kom in zijn geheel in de koelkast kan ook). Bedek met plastiekfolie en zet voor minstens een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg 6 bolletjes deeg verspreid over het papier.
  • Bak voor 12-14 minuten, ze zullen er nog niet volledig klaar uitzien maar ze harden uit als ze afkoelen.
  • Laat eerst afkoelen op de bakplaat en verplaats daarna naar een koelrekje.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!