Speculaastruffels (2 ingrediënten)

IMG_9462 copy

2015 zit er bijna op. Daarom gaan we ook afscheid nemen met een knal hier op Kokerellen. Vorig jaar was de oreotruffel één van de populairste receptjes tijdens de feestdagen en vandaag presenteer ik jullie een evenwaardige tegenstander, de speculaastruffel!

Zacht, smeuïg, zoet met een krokant buitenlaagje. Deze speculaastruffels zullen zonder meer je favoriete nieuwe dessertje worden. Net zoals de oreotruffels zijn ze super gemakkelijk te maken, je hebt er namelijk enkel speculaas en roomkaas voor nodig. Could it be? Ik kan bijna zelf niet geloven hoe eenvoudig ze zijn. En die smaak, wat een bom!

Om de truffels een feestelijke toets te geven, rolde ik ze in gesmolten witte chocolade. Wauw, nadat de chocolade uithardt in de ijskast, bijt je eerst in een krokant buitenlaagje om dan de smeuïge binnenvulling te ontdekken. Valt het op dat ik er geen genoeg van kan krijgen? ;)

IMG_9469 copy

Heb je nu niet zoveel tijd of geen zin in dat gedoe met die gesmolten chocolade? Laat de balletjes dan zo of rol ze eventueel in wat gehakte noten, nog meer speculaaskruimels, kokosrasp of in cacao. Vast en zeker ook een zeer goede combinatie. En wat nog het allerbeste is? Je kan deze truffels prima een dagje op voorhand maken. Bewaar ze in de ijskast of eventueel zelfs in de diepvriezer en klaar is kees wanneer je op weg bent naar je volgende feestje.

Speculaastruffels (2 ingrediënten)

Aantal personen: 20 balletjes

Ingrediënten

  • 200 gram speculaas
  • 100 gram roomkaas (vb. philadelphia natuur)
  • 200 gram witte chocolade, optioneel
  • 100 gram melkchocolade, optioneel

Werkwijze

  1. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje en maal met een deegrol tot kruimels.
  2. Meng de roomkaas onder de kruimels tot het een eenvormig deeg vormt.
  3. Rol balletjes van het deeg en leg op een bord.
  4. Laat de balletjes 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Rol de truffels in cacao, speculaaskruimels of kokos voor een snelle afwerking.
  6. Wil je de truffels helemaal afmaken? Ga dan voor een buitenlaagje van witte chocolade.
  7. Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetje en smelt in de magnetron.
  8. Rol de balletjes 1 voor 1 in de chocolade en leg ze op een bakpapier om op te stijven.
  9. Plaats de balletjes een half uurtje in de ijskast of in de diepvriezer.
  10. Werk eventueel af door nog wat melkchocolade te smelten en daarna deze over de balletjes te drizzelen.

Smakelijk!

IMG_9467 copy

 

Dit vind je misschien ook leuk:

9 comments

Plaats reactie