Ga terug
–+ servings

Speculaastruffels

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.95 van 35 beoordelingen
30 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram speculaas
  • 100 gram roomkaas vb. philadelphia natuur
  • 200 gram melk chocolade optioneel
  • 50 gram witte chocolade optioneel

  • Maal de speculaas fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje en maal met een deegrol tot kruimels.
  • Meng de roomkaas onder de kruimels tot het een eenvormig deeg vormt.
  • Rol balletjes van het deeg en leg op een bord.
  • Laat de balletjes 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Rol de truffels in cacao, speculaaskruimels of kokos voor een snelle afwerking.
  • Wil je de truffels helemaal afmaken? Ga dan voor een buitenlaagje van melk of witte chocolade.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetje en smelt in de magnetron.
  • Rol de balletjes 1 voor 1 in de chocolade en leg ze op een bakpapier om op te stijven.
  • Plaats de balletjes een half uurtje in de ijskast of in de diepvriezer.
  • Werk eventueel af door nog wat melkchocolade te smelten en daarna deze over de balletjes te drizzelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!