Homemade Guacamole met nacho’s

nacho's met guacamole

Guacamole is voor mij de dip der dippen. Cocktailsaus, move over, want dit groene goedje heeft je met zéér veel overtuiging van de troon gestoten. Buiten het feit dat guacamole voor niet-gelovers er misschien onsmakelijk uitziet, kan ik niets dan lof schrijven over deze heerlijke dip die trouwens echt even gemakkelijk te maken is dan cocktailsaus (en dan bedoel ik met mayonaise uit de winkel). Er bestaan ontelbare versies, maar de mijne is (ofcourse) de lekkerste, de gemakkelijkste en heeft maar 5 ingrediënten! En als dat je nog niet over de streep trok, ik laat je ook nog zien hoe je zelfgemaakte nacho’s kan maken. ;)

Guacamole wordt gemaakt van de heerlijke groente (die eigenlijk een fruit is trouwens), avocado. Zacht, groen, creamy en smeltend in de mond, is deze steenvrucht de perfecte basis voor onze dip. Kies dus zeker een avocado die wat rijper is, want we gaan hem met een vork pletten.

Hoe weet je of je avocado rijp is? Twee trucjes die je kan gebruiken. Neem de avocado in je hand en druk lichtjes met je vinger tegen de schil. Voelt het hard aan? Dan is hij nog niet rijp genoeg. Kan je de schil lichtjes indrukken, perfect! Meenemen die handel. Je kan ook een “poepje” van de avocado (een klein knopje aan de onderkant) verwijderen om te zien of de avocado niet te rijp is. Haal het poepje weg en als de kleur daaronder bijna zwart is, is je avocado te rijp. Is het mooi fel groen, dan is hij perfect om te gebruiken.

Iedereen heeft zijn versie van guacamole, en de mijne behoort zeker bij de allereenvoudigsten. Ik hou ook van een meer chunky dip met wat stukjes, dus je kan deze variant gewoon maken op een snijplank. Je hebt er zelfs geen keukenmachine voor nodig! Hieronder vinden jullie een filmpje over hoe je super gemakkelijk je avocado klaar voor gebruik kan maken (& tevens mijn filmdebuut, haha!). :D

Homemade Guacamole met nacho’s

Aantal personen: 8 personen als snack

Ingrediënten

    Voor de guacamole:
  • 2 rijpe avocado's
  • 5 kerstomaatjes/1 gewone tomaat, vruchtvlees verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 1 el limoensap/citroensap
  • 1/8e tl peper
  • 1/2 tl zout
  • Voor de nacho's:
  • 4 tortilla vellen
  • Olijfolie
  • Kippenkruiden (of andere kruiden naar keuze)

Werkwijze

    Voor de guacamole:
  1. Snij de avocado rond de pit in twee en haal de pit weg.
  2. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in een paar stukjes zodat het makkelijker is om met een vork te pletten.
  3. Plet de avocado op een snijplank of bord tot bijna alle stukjes fijn geplet zijn. Ga voor de textuur die jij het lekkerst vindt.
  4. Doe de avocado in een kommetje, samen met de tomatenstukjes, het limoensap en zout en peper. Zet goed onder elkaar.
  5. Voor de nacho's:
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Snij de tortillavellen in 8 gelijke delen, zodat ze kleine driehoekjes vormen.
  8. Leg ze op een bakplaat uit elkaar gespreid en bestrijk met een beetje olijfolie.
  9. Kruid met wat zout en de kippenkruiden (of andere kruiden) zoveel naar keuze.
  10. Zet de tortillachips voor zo'n 5 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Hou ze in de gaten! Ze verbranden snel en elke oven is anders.

Smakelijk!

nachooos

 


Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:

21 comments

  1. Katrijn

    Lang leve je filmdebuut! Tot nu toe zat ik elke ochtend te knoeien om die avocado te schillen en snijden. Goeie tips!
    En de Kokerellen-Guacamole doet me heerlijk terugdenken aan regenachtige dagen op de camping in Frankrijk… Tijd om die nog eens te maken!

  2. Caroline

    You make my (cooking) life so much easier. Dat filmpje was echt nét wat ik nodig had! Bye bye avocado fights, hello easypeasy food! #nadepompoendeavocado #meervandietricksgraag

  3. Marieke

    Kinderen vinden de nacho’s heerlijk en nemen t regelmatig mee in de brooddoos. Recept gaat nu dus rond onder de leerkrachten en leerlingen ?

  4. Katrien Debraekeleer

    Bedankt voor het filmpje. Nu weet ik ineens hoe makkelijk je een avocado uit zijn schil kan verwijderen…
    Ik ga de guacomole met je zelfgemaakte nacho’s zeker uitproberen.

Plaats reactie