Ga terug
+ servings

Homemade Guacamole met nacho’s

Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado's
  • 5 kerstomaatjes/1 gewone tomaat vruchtvlees verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 1 el limoensap/citroensap
  • 1/8 e tl peper
  • 1/2 tl zout

Voor de nacho's:

  • 4 tortilla vellen
  • Olijfolie
  • Kippenkruiden of andere kruiden naar keuze

Voor de guacamole:

  • Snij de avocado rond de pit in twee en haal de pit weg.
  • Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in een paar stukjes zodat het makkelijker is om met een vork te pletten.
  • Plet de avocado op een snijplank of bord tot bijna alle stukjes fijn geplet zijn. Ga voor de textuur die jij het lekkerst vindt.
  • Doe de avocado in een kommetje, samen met de tomatenstukjes, het limoensap en zout en peper. Zet goed onder elkaar.

Voor de nacho's:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de tortillavellen in 8 gelijke delen, zodat ze kleine driehoekjes vormen.
  • Leg ze op een bakplaat uit elkaar gespreid en bestrijk met een beetje olijfolie.
  • Kruid met wat zout en de kippenkruiden (of andere kruiden) zoveel naar keuze.
  • Zet de tortillachips voor zo'n 5 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Hou ze in de gaten! Ze verbranden snel en elke oven is anders.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!